Σύγχρονη τραγωδία, χωρίς τον από μηχανής Θεό!

Η σύγχρονη(;) Ελλάδα είναι πλήρως ασύμβατη με την στοιχειώδη νοημοσύνη και την κοινή λογική. Εάν καθίσουμε να φιλοσοφήσουμε πολλά πράγματα από αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας, κινδυνεύουμε να οδηγήσουμε την λογική μας σε αδιέξοδα και σε καταστάσεις που οδηγούν μόνο στην άτακτη φυγή στα όρη.

Πώς μπορεί να εξηγηθεί το πως η κόρη ενός βασιλόφρονα, που μέχρι πριν από 20 χρόνια δραστηριοποιείτο ως μοντέλο, εκλέγεται υπουργός σε μία "αριστερή" κυβέρνηση, φοράει burqa (ή chadri ή paranja ή όπως αλλιώς αποκαλούν τον ολόσωμο μανδύα των μουσουλμάνων γυναικών) και φωτογραφίζεται χαμογελαστή στην απαστράπτουσα από χλιδή Σαουδαραβική αίθουσα τελετών;

Ποιο είναι το Εθνικό κύρος που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, όταν στέκεται σαν μαθητούδι μπροστά στους σεντονοφόρους Σαουδάραβες "εκλιπαρώντας" για λίγα πετρελαιοδόλαρα; Ποιος μπορεί να δει την εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας εκφρασμένη στα πρόσωπα των δουλοπρεπών αντιπροσώπων της και να παραμείνει ψύχραιμος χωρίς να δακρύσει για το εθνικό κατάντημα;

Ποιος μπορεί να διαβάζει συνεντεύξεις αρχιερέων, που άσκεφτα και επιπόλαια -αν μη τι άλλο- παραδέχονται δημόσια τις τραγικές πολιτικές τους επιλογές και την παντελώς λανθασμένη(;) κρίση τους; Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτεί ο λαός τέτοιους ποιμένες;

Αυτή την Ελλάδα ονειρευτήκαμε; Μας φαίνονταν παλιομοδίτικα τα ιερά ράσα του Κλήρου που πολέμησε για την ελευθερία μας και τι κάναμε; Τα χλευάσαμε, τα πτύσαμε και τελικά καταλήξαμε να φοράμε τα σεντόνια των βαρβάρων μουσουλμάνων και να (χαμο)γελάμε σαν ηλίθιοι!

Αυτοί είμαστε... Τραγικοί και αδιόρθωτοι

5 σχόλια:

 1. Οι πολιτικοί άρχοντες δέν επιβλήθησαν διά τής βίας.Τούς εξέλεξε ο πεπτωκώς (ηθικώς καί πνευματικώς) , λαός ως ομοίους του.
  Έχομεν άρχοντας κατά τάς καρδίας ημών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προσέξτε κύριοι της ΚΟΙΝΩΝΙΑ, γιατί οδεύετε προς φασισμό. Όποιος δεν σας ψηφίζει (όπως ο δεσπότης) είναι αμαρτωλός. Συνέλθετε και κατεβείτε απ' το καλάμι! Σωτήρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς τον/ην ανώνυμο/η, που εντελώς ανώριμα και με μάτια τυφλωμένα από πολιτικό φανατισμό αποφαίνεται σε ένα θέμα, που προφανώς δεν γνωρίζει:

  Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των νεοφιλελεύθερων και των ανόητων "αριστερών" να αποκαλούν φασίστες όλους όσοι δεν συμφωνούν με αυτούς.

  Σε ό,τι αφορά στο ιδιότυπο υβρεολόγιο αλλά και στα περί "αμαρτωλότητος" και "καλάμου" δεν σχολιάζονται γιατί είναι ενός επιπέδου πολύ χαμηλού όπου δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη εμπειρία προκειμένου να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προσδοκίες σας.

  Γενική παρατήρηση: Το παραπάνω σχόλιο είναι ενδεικτικό του νεοέλληνα "θρησκευόμενου", που περιορίζει την πίστη του στον δίωρο (αν είναι και τόσο) εβδομαδιαίο εκκλησιασμό του, αλλά και της πλειοψηφίας των "ποιμένων" του. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να έχουμε πολλές προσδοκίες.

  Καλή Σαρακοστή σε όλους και κυρίως ... μετάνοια, δηλαδή αλλαγή σκέψης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Ανώνυμος
  Οι δυνάμεις τού σκότους έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: τήν απόκρυψη τού προσώπου τους καί τής ταυτότητός τους. Έτσι κι εσύ! Άν έχης τά κότσια αποκάλυψε τήν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σου ταυτότητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πατερ-Αθανασιος- Ποταμια Θασος01 Μαρτίου, 2017 19:46

  Εάν υπαρχει μια υγιης σκεψη , αυτή είναι του κυρου Βολουδακη.Το σχολιο του ανωνυμου δειχνει την ηλιθιοτητα του νεοελληνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.