Κυπριακό: Η προδοσία συνεχίζεται... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/11/2016

Κυπριακό: Η προδοσία συνεχίζεται...

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το reportage της Κυπριακής εφημερίδος "Πολίτης" από το Mont Pèlerin, η συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον αρχηγό του ψευδοκράτους των κατεχομένων Ελληνικών εδαφών, Mustafa Akıncı, συνοψίζεται σε τέσσερις σημαντικές ενότητες.

(1) Ποσοστό κατοχής εδάφους
Οι θρασύτατοι Τούρκοι κατακτητές ξεκίνησαν τις συζητήσεις απαιτώντας το 32%, ενώ (άκουσον-άκουσον) ο Κύπριος πρόεδρος αντιπρότεινε το 28,2%. Να θυμίσουμε πως το κατάπτυστο σχέδιο Annan προέβλεπε ποσοστό κατοχής από τους εισβολείς της τάξεως του 28,5%.

(2) Επιστροφή προσφύγων
Ένα βασικό ζήτημα, που έχει τεθεί προς συζήτηση, είναι ο αριθμός των ξεριζωμένων Κυπρίων προσφύγων που θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα πάτρια ελεύθερα εδάφη. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις "διαπραγματεύσεις" αποδεχόμενοι την επιστροφή μόλις 45.000 ξεριζωμένων Ελλήνων. Χθες (20/11/2016) ο Akıncı συζητούσε για την επιστροφή 80.000 προσφύγων, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος μπορεί να συμβιβαστεί, αν ο αριθμός αυτός φθάσει στους 90.000. Η πρόταση αυτή σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει ούτε τους μισούς από τους 200.000 πρόσφυγες, που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή.

(3) Ακτογραμμή
Σήμερα οι κατακτητές κατέχουν (εκτός των άλλων) το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της Μεγαλονήσου. Το απαράδεκτο σχέδιο Annan προέβλεπε το 55% να ελέγχεται από τους κατακτητές και μόλις το 45% από την Ελληνική πλευρά. Αυτό που συζητείται είναι να προωθηθεί μία λύση της τάξεως του 50% εκατέρωθεν, εάν και εφ' όσον υπάρξει τελικά συμφωνία και στο κομμάτι, που αφορά στα "ομοσπονδιακά πάρκα".

(4) "Ομοσπονδιακά πάρκα"
Τα "ομοσπονδιακά πάρκα" είναι νεότερο εφεύρημα στις συζητήσεις και αφορά σε περιοχές που θα υπόκεινται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και όχι σε κάποια από τις δύο πλευρές. Έχει ήδη συζητηθεί η δημιουργία ενός "πάρκου"στην περιοχή που βρίσκονται τα χωριά των παπικών (Μαρωνίτικα) και συγκεκριμένα στον Κορμακίτη, ενώ θα φθάνει μέχρι την θάλασσα περιορίζοντας την ακτογραμμή των κατακτητών.
Ένα ακόμα "πάρκο" συζητείται να δημιουργηθεί στην χερσόνησο της Καρπάσου και να περιλαμβάνει τέσσερα χωριά: την Αιγιαλούσα (Γιαλούσα), το Ριζοκάρπασο, την Αγία Τριάδα και την Μελαναργα (Μελαναρκα), ενώ και αυτό θα περιλαμβάνει ακτογραμμή.
Στις περιοχές των "ομοσπονδιακών πάρκων" θα μπορούν να επιστρέψουν με όλα τους τα δικαιώματα οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες.

Οι Τούρκοι με τα όπλα, το θράσος, αλλά, κυρίως, την υποστήριξη των ξένων δυνάμεων και την προδοτική στάση των Ελλήνων πολιτικών πέτυχαν το ακατόρθωτο. Ενώ είναι ένοχοι γενοκτονίας και εγκληματίες πολέμου, εν τούτοις προσέρχονται ως ισότιμοι συζητητές και (από ό,τι φαίνεται) θα αποσπάσουν επισήμως Ελληνικά εδάφη. Πού βρίσκει το κουράγιο ο Κύπριος πρόεδρος ώστε να γελάει τόσο εγκάρδια με τον εκπρόσωπο των κατακτητών;

Αυτά βλέπουν και οι υπόλοιποι άρπαγες γείτονές μας Αλβανοί, Σκοπιανοί και Βούλγαροι, και ανακινούν ζητήματα και διεκδικήσεις από το πουθενά! Κατά τα άλλα στην Ελλάδα χαιρόμαστε γιατί οι δανειστές ενέκριναν τον προϋπολογισμό του 2017, ζητούμε την άδειά τους προκειμένου να καταργήσουμε τις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών και ασχολούμαστε με συναισθηματισμούς και τιμές σε ανθρώπους, που υπηρέτησαν αποκλειστικά και μόνο τις πολιτικές τους φιλοδοξίες.

Αυτή η τακτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην συρρίκνωση και στην διάλυση της Ελλάδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου