American dream, made in Greece! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/11/2016

American dream, made in Greece!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επισκέφθηκε την Ελλάδα, παρά μόνο την φαντασίωση του με decor κάποια σημεία της Αθήνας κατάλληλα διαμορφωμένα για την περίσταση. Η "Ελλάδα" που γνώρισε ο Barack Hussein Obama II δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που ζούμε καθημερινά όλοι οι Έλληνες.

Ήρθε απρόσκλητος, μας δυσκόλεψε την ζωή για ένα διήμερο, πέρασε καλά και έφυγε δίνοντας τις κατευθυντήριες οδηγίες στους υπαλλήλους του (αυτούς που οι Έλληνες ονομάζουμε αρχηγούς κομμάτων) σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι μέχρι τις γιορτές, αλλά και μετά από αυτές.

Το επιστέγασμα της πιο φαντασμαγορικής επισκέψεως πολιτικού αρχηγού στην Πατρίδα μας ήταν η ομιλία του Αμερικανού προέδρου στο ίδρυμα "Νιάρχος". Πρόκειται για έναν λόγο που κυμάνθηκε ανάμεσα σε δακρύβρεχτη συναισθηματική "Αμερικανιά" (ζητώ την κατανόησή σας για την χρήση της συγκεκριμένης έκφρασης) και στην Αμερικανική κουτοπονηριά και απάτη. Προφανώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ θυμήθηκε τους προγόνους του, τους yankees, όταν αυτοί κορόιδευαν τους Ινδιάνους και "αγόραζαν" την γη τους με αντίτιμο ... καθρεφτάκια.

Ο Obama άραγε πιστεύει πως τον πιστέψαμε και νομίζουμε ότι είναι σύμμαχός μας επειδή είπε πως «η γενναιοδωρία των Ελλήνων ενέπνευσε τον κόσμο, αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να αφεθείτε μόνοι σας»; Επίσης, θεωρεί πως μας ξεγέλασε λέγοντας ότι «θα συνεχίσω να λέω στους πιστωτές να ληφθούν τα μέτρα που θα φέρουν την Ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη»; Αν ναι, μάλλον μας πέρασε για ... Αμερικανάκια!

Ωστόσο, δεν έκρυψε τις πραγματικές του πεποιθήσεις όταν ομολόγησε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη σύγχρονη ιστορία. Ο κόσμος χρειάζεται μια δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη. [...] Τώρα ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε προς τα πίσω. Πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Δεν μπορούμε να κινούμαστε σε συγκρούσεις ανάμεσα στις χώρες».

Αναφερόμενος στους μετανάστες ο Hussein Obama δεν παρέλειψε να μας κάνει κήρυγμα λέγοντας: «με τους πρόσφυγες ζούμε κάτω από τον ίδιο ήλιο, ερωτευόμαστε κάτω από τον ίδιο ήλιο, είμαστε όλοι άνθρωποι». Με ξένα κόλλυβα έκανε μνημόσυνο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ήλιο, όλοι είμαστε άνθρωποι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι αναξιοπαθούντες της γης θα βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα!

Το λυπηρό είναι οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά, κυρίως, του μισθοφορικού προδοτικού μηχανισμού που τολμάει να αυτοαποκαλείται "ενημέρωση". Υπήρξαν τραγικοί δημοσιογραφίσκοι, μισθοφόροι εκτελεστές της Πατρίδος, που τόλμησαν και αποκάλεσαν την παρωδία του Obama ως "παρακαταθήκη για την δημοκρατία"! Έλεος πια με την αφέλεια, την σκοπιμότητα και την προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου! Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο, ακόμα και η βλακεία!

Οι Ευρωπαίοι ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να γίνει κανένας λόγος για το χρέος, η Χώρα μας θα υποχρεωθεί να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση και το κακό γίνεται χειρότερο! Μέσα σε όλα αυτά κάποιοι φθηνοί αντιγραφείς και πολιτικοί τυχοδιώκτες θεώρησαν καλό να εκμεταλλευτούν την κατάσταση της Πατρίδος μας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις μέχρι σήμερα ανεκπλήρωτες πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις τους!

Σε όλους αυτούς τους κομματάρχες θα θυμίσω την σοφή ρήση του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού: «Το μεν αληθές εν, το δε ψεύδος πολυσχιδές».

2 σχόλια:

  1. Και μόνος ο τίτλος τα λέει όλα.Συγχαρητήρια.

    Διάβασα στο διαδίκτυο ότι η νέα τάξη πραγμάτων βρήκε έναν εξαιρετικό performer στο πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου των Η.Π.Α

    Η επίσκεψή του το επιβεβαίωσε. Όπως δυστυχώς και όλα τα άλλα που γράφεις.

    Καλή δύναμη



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο βιντεακι του λεει:

    "μία από τις χαρές του να βρίσκεται κανείς στη θέση του είναι ότι γνωρίζει τον κόσμο και την ιστορία του".

    Αλλα γιατι?

    Το εξηγει αμεσως: ειναι (πρωτιστως) σημαντικο για την Εθνικη Ασφαλεια - (και δευτερευοντως για την ιστορια του τοπου.)
    Ητοι: πρωτιστος στοχος τετοιων ηγεμονικων προεδρικων ταξιδιων ειναι η αξιολογηση του εκαστοτε "οικοδεσποτη" και καταταξη του σε αμερικανικο "κινδυνολογιο", Η Ιστορια παιζει δευτερευοντα ρολο - αλλωστε η Ιστορια ειναι κατι για το οποιο οι ΗΠΑ γενικα δεν ενδιαφερονται, αφου δεν εχουν να επιδειξουν καποια.

    Κατα τα αλλα, μας λυπηθηκε και μας εκανε ενα μικρο "δωρακι", να φουσκωσουμε για λιγο σαν παγωνια οι παρακατιανοι νεοελληναραδες, που υποφερουμε τα πανδεινα απο τους ευρωπαιους δυναστες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή