Άθεος: Ο άνθρωπος χωρίς αυτοεκτίμηση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/09/2016

Άθεος: Ο άνθρωπος χωρίς αυτοεκτίμηση

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του για την Εκκλησία, έγινε και πάλι πολύς λόγος για τον υπουργό της Παιδείας, γεγονός που του δίνει πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτή που έχει στην πραγματικότητα.

Ένας αθεόφοβος άνθρωπος που προφανώς έχει αδυναμία να κατανοήσει το τι είναι ο Θεός, προκλητικός σε όλα ακόμα και στην εμφάνισή του, με προβληματική άρθρωση και εκφορά του λόγου, ακαλλιέργητος ως προς τους τρόπους, αστοιχείωτος και ημιμαθής που επιμένει να έχει άποψη για τα πάντα, περιφέρεται στα προβοκατόρικα Μέσα Ενημερώσεως(;) και προσπαθεί να ανανεώσει τα 10" της δημοσιότητος που του αναλογούν με το να προσβάλλει χυδαία την Πίστη εκατομμυρίων Ελλήνων.

Είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει ο υπουργός και το σινάφι του, η Ελλάδα παραμένει Ορθόδοξη χώρα και αυτό δεν θα αλλάξει από κανένα πολιτικό σύστημα! Ωστόσο, περιττεύει κάθε επιχειρηματολογία απέναντι σε κάθε άνθρωπο που απλά εκστομίζει εξυπνακίστικες ατάκες και αδυνατεί να έχει συμμετοχή σε διάλογο με επιχειρήματα. Η καλύτερη αντιμετώπιση, που μπορεί να έχει κανείς σε αυτού του είδους των ανθρώπων, είναι να τους αγνοήσει σαν να μην υπάρχουν. Είτε μιλούν, είτε δεν μιλούν είναι το ίδιο και το αυτό.

Στα λεξικά της νεοελληνικής γλώσσας θα πρέπει να προστεθεί δίπλα στο λήμμα άθεος πως «πρόκειται για τον άνθρωπο, που δεν έχει αυτοεκτίμηση». Ποιος άθεος σέβεται τον εαυτό του επί της ουσίας; Ποιος άνθρωπος με αυτοσεβασμό ισχυρίζεται μετά πάθους και χωρίς αποδείξεις τόσες ανοησίες μόνο και μόνο για να μην παραδεχθεί πως υπάρχει Θεός;

Εν τέλει, το ερώτημα τίθεται σε μας, που θέλουμε να είμαστε λογικοί: Πώς περιμένουμε από έναν άνθρωπο που δεν σέβεται τον εαυτό του να σεβαστεί τον Θεό ή τους συνανθρώπους του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου