Μωροί και τυφλοί! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/09/2016

Μωροί και τυφλοί!

Την παρακάτω είδηση δημοσιοποίησε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το μεσημέρι το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου σε 79 κατηγορουμένους, για τα επιδόματα τυφλότητας που λάμβαναν με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις. Από τους συνολικά 120 κατηγορούμενους, εννέα είχαν αποβιώσει πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, ενώ 19 απεβίωσαν αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη και πριν εκδικαστεί η υπόθεση. Έξι κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί, ως προς την ύπαρξη δόλου, και επτά άλλοι κρίθηκαν αθώοι, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία. Σε ότι αφορά στην οφθαλμίατρο του νοσοκομείου που χορήγησε τις ιατρικές γνωματεύσεις, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή θα είναι εφέσιμη και θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με την προϋπόθεση, ότι η γιατρός θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής».

Το συμβάν δεν είναι το μόνο. Εκτός από την Χίο, παρόμοια απάτη είχε ανακαλυφθεί προ ετών και στην Ζάκυνθο και όχι μόνο. «Οικοδόμος στη Μυτιλήνη με 100% αναπηρία τυφλότητας εργάζεται σε οικοδομή, τυφλός ταξιτζής οδηγούσε στη Λακωνία, άλλος ήταν ανεβασμένος σε σκαλωσιά και άλλος δούλευε ως delivery. Σε χωριό της Λακωνίας ένας τυφλός που έπαιρνε 1.000 ευρώ το μήνα εντοπίστηκε από ανθρώπους του ΟΓΑ να παίζει τάβλι στο καφενείο» (Τα Νέα, 1.2.2011).
«Δικαιούχος επιδόματος τυφλότητας προσήλθε στο ΚΕΠ και υποδείκνυε στους υπαλλήλους πώς να συμπληρώσουν την αίτηση απογραφής» (Έθνος, 20.3.2012).
«Η καταγγελία αφορούσε 14 κατοίκους του μικρού αυτού χωριού της Ευβοίας, που δήλωναν τυφλοί. Κατά σύμπτωση και οι 14 πιάστηκαν από τους ελεγκτές του υπουργείου Υγείας να παίζουν στο καφενεδάκι του χωριού μπιρίμπα και μάλιστα ο ένας απ’ αυτούς (με πάθηση ολικής τύφλωσης στα χαρτιά) κρατούσε και σημειώσεις» (Το Βήμα, 4.4.2012).
«Με εξαιρετική… μαεστρία πάρκαρε το αυτοκίνητό του 60χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπαιρνε για χρόνια επίδομα... τυφλότητας, ενώ ανάλογο επίδομα φέρεται να εισέπραττε και η σύζυγός του για να τον φροντίζει. Σε σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ αποκαλύπτεται ότι ο τυφλός "μαϊμού" πάρκαρε το ΙΧ του, μήκους 4,1 μέτρων, ανάμεσα σε δύο οχήματα σε κενό χώρο 4,5 μέτρων» (Έθνος, 26.7.2012).
«Άλλη μια υπόθεση με επίδομα μαϊμού αποκαλύφθηκε στην Πάτρα. Δημόσιος υπάλληλος έπαιρνε το επίδομα τυφλού και παράλληλα είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο μπιλιάρδο» (www.skai.gr)

Κατά τους λαούς και οι άρχοντες! Καθημερινά αναρωτιόμαστε γιατί οι πολιτικοί έχουν αποθρασυνθεί, γιατί δεν υπολογίζουν τίποτε, γιατί μένουν ατιμώρητα τόσα σκάνδαλα, γιατί κανείς δεν λογοδοτεί για τις άνομες πράξεις του. Να, λοιπόν, που υπάρχει εξήγηση στο τι συμβαίνει.

Οι νεο-Έλληνες δεν θέλουν πολιτικούς με ήθος για να έχουν ηθικό (και όχι μόνο) άλλοθι στις πάσης φύσεως ατασθαλίες, που διαπράττουν. Φυσικά αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό όλων των Ελλήνων, αλλά της πλειοψηφίας αυτών που μετά πάθους υπηρετούν το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι ανάγκη να είναι γραμμένος κάποιος σε κάποια κλαδική κόμματος για να υπηρετήσει την διαφθορά. Η ψήφος στους ανόμους πολιτικούς και η απαράδεκτη στάση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο είναι αυτά που συνθέτουν την σημερινή εικόνα σήψης και διάλυσης της Ελλάδος.

Η συνυπευθυνότητα όλων ημών των υπολοίπων έγκειται στην ανοχή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου