BRexit: Περί τίνος πρόκειται; (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/06/2016

BRexit: Περί τίνος πρόκειται; (2)

Αλλά ας δώσουμε στους προπαγανδιστές το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και για χάρη της συζητήσεως να υποθέσουμε ότι η BRexit εκφράζει τον ρατσισμό. Ποιοι είναι και τι θέλουν πραγματικά οι αντίθετοι με την BRexit; Οι περισσότεροι σίγουρα δεν θέλουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες των πολέμων της Washington, που επέτρεψε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν το Βρετανικό κατεστημένο νοιαζόταν τόσο για τους μουσουλμάνους, που αναζητούν καταφύγιο από τις επιδρομές της Αμερικής, με βόμβες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν θα υποστήριζε τις επιθέσεις της Washington σε αυτούς τους ανθρώπους.

Η αντίθεση στην BRexit βασίζεται σε δύο ισχυρά συμφέροντα της Washington.

Το ένα είναι τα συμφέροντα των τραπεζών της Νέας Υόρκης και της Wall Street, που επιθυμούν την εξάλειψη του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι σήμερα ένα ανταγωνιστικό χρηματοοικονομικό κέντρο. Αυτό το κραυγαλέο γεγονός έχει διαφύγει της προσοχής της City και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Οι Βρετανοί έχουν ξεχάσει ότι έχουν μόνο το ένα πόδι στην Ε.Ε., επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο είχε το δικαίωμα να κρατήσει το δικό του νόμισμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν χρησιμοποιεί το ευρώ και, ως εκ τούτου, διατηρεί την εξουσία να χρηματοδοτήσει την Βρετανική κυβέρνηση. Η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, κλπ, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτές εξαρτώνται από ιδιωτικές τράπεζες για χρηματοδότηση.

Για να ξεγελάσουν το Ηνωμένο Βασίλειο και να ενταχθεί στην Ε.Ε., δόθηκαν στους Βρετανούς ειδικά προνόμια. Ωστόσο, αυτά τα προνόμια δεν μπορεί και δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Μία διαδικασία της Ε.Ε. είναι αυτή της πολιτικής προσαρμογής. Όπως είχα αναφέρει πριν από χρόνια, ο Jean-Claude Trichet, τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι για να ολοκληρωθεί η πολιτική ολοκλήρωση της Ευρώπης, οι δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών μελών θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε μία κεντρική εξουσία. Είναι αδύνατο να συγκεντρώσει τις δημοσιονομικές πολιτικές, αν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό κέντρο με δική του Κεντρική Τράπεζα και ανεξάρτητο νόμισμα.

Η Wall Street καταλαβαίνει ότι η ήττα της BRexit σημαίνει μια πιο σύντομη διάρκεια ζωής για το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο, καθώς είναι αδύνατο να είναι ένα χρηματοοικονομικό κέντρο, εκτός εάν η χώρα έχει δικό της νόμισμα και ελέγχει την Κεντρική Τράπεζά της. Δεδομένου ότι είναι αδύνατο για το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μέλος της Ε.Ε. και να μην λειτουργεί κάτω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν ηττηθεί στο δημοψήφισμα η BRexit, θα ξεκινήσει η διαδικασία της σταδιακής αναγκαστικής υπαγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου στο ευρώ.

Το δεύτερο ισχυρό συμφέρον, είναι το ενδιαφέρον της Washington για την πρόληψη της εξόδου από την Ε.Ε. μιας χώρας, που θα οδηγήσει στην έξοδο και άλλων χωρών. Όπως ξεκαθαρίζουν τα έγγραφα της CIA, που βρέθηκαν στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ, η Ε.Ε. ήταν μια πρωτοβουλία της CIA με σκοπό να καταστήσει πιο εύκολο στην Washington το να ασκήσει πολιτικό έλεγχο στην Ευρώπη. Είναι πολύ πιο εύκολο για την Washington να ελέγχει την Ε.Ε. αντί για 28 ξεχωριστές χώρες. Επιπλέον, εάν η Ε.Ε. αποκαλυφθεί, θα ακολουθήσει και το ΝΑΤΟ, που είναι η απαραίτητη κάλυψη της επιθετικότητος της Washington.

Η Ε.Ε. εξυπηρετεί την Washington και το Ένα τοις εκατό. Δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο. Η Ε.Ε. είναι ένας δολοφόνος της κυριαρχίας και των λαών. Η πρόθεση είναι οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Έλληνες, οι Ισπανοί και όλοι οι υπόλοιποι να εξαφανιστούν ως λαοί. Η BRexit είναι η τελευταία ευκαιρία για να νικηθεί αυτή η κρυφή agenda αλλά, προφανώς, οι Βρετανοί θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν ιδέα για το τι διακυβεύεται και τι ακριβώς σημαίνει η ψήφος τους.

[ προηγούμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου