Τι Αλβανία, τι Ελβετία! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/06/2016

Τι Αλβανία, τι Ελβετία!

Πολλοί από εσάς ίσως θυμούνται τις σκέψεις που κάναμε όταν πριν από δύο χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας στεφόταν παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο η "μικτή" εθνική(;) ομάδα της Γερμανίας-Κατακτημένων Εθνών.

Με αφορμή την αθλητική διοργάνωση που ξεκίνησε χθες (10/6/2016) στα γήπεδα της Γαλλίας, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ποδοσφαίρου (γνωστό ως Euro), ας δούμε λίγο το ποια είναι η σημερινή Ευρώπη και τα κράτη, που την αποτελούν.

Αξιοσημείωτη παρουσία στην διοργάνωση είναι σίγουρα αυτή της Αλβανίας, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο είναι το ότι η εθνική ομάδα της Αλβανίας θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα της Ελβετίας. Τι σημαίνει αυτό; Για κάποιον που ασχολείται στοιχειωδώς με το ποδόσφαιρο σημαίνει πάρα πολλά!

Ποδοσφαιρικά η ομάδα της Ελβετίας δεν υπάρχει! Όπως επισημαίνει και το eurosport, ο κορμός της εθνικής(;) των Ελβετών είναι Αλβανοί μετανάστες ποδοσφαιριστές, που επέλεξαν να φορέσουν την φανέλα της Ελβετίας αντί της Αλβανίας. Πόσο "Ελβετός" μπορεί να θεωρηθεί ο γεννημένος στο Gjilan (ανατολικό Κόσοβο) από Αλβανο-Κοσοβάρους γονείς Xherdan Shaqiri, ή ο γεννημένος από επίσης Αλβανο-Κοσοβάρους γονείς Granit Xhaka, ή ο γεννημένος στην Mitrovica (βόρειο Κόσοβο) από Αλβανούς γονείς Valon Behrami, ή ο γεννημένος στο Gostivar (Σκόπια) από Αλβανούς γονείς Admir Mehmedi, ή ο γεννημένος στο Tetovo (Σκόπια) από Αλβανούς γονείς Blerim Džemaili, που είναι στην αποστολή αλλά και ο γεννημένος στο Prizren (Κόσοβο) από Αλβανο-Βόσνιους γονείς Almen Abdi και ο γεννημένος στην Struga (Σκόπια) από Αλβανούς γονείς Pajtim Kasami που έμειναν εκτός αποστολής; Επίσης, στα τραγελαφικά της σημερινής υποκριτικής δυτικής εποχής συγκαταλέγεται το γεγονός πως ενώ ο Granit Xhaka αγωνίζεται με την Εθνικής της Ελβετίας, ο αδελφός του, Taulant Xhaka, αγωνίζεται με την φανέλα της Αλβανίας!

Αλλά και στην εθνική Αλβανίας υπάρχουν εννέα (9) παίκτες, που ενώ γεννήθηκαν στην Ελβετία, προτιμούν να αγωνίζονται με τα χρώματα της Αλβανίας. Ωστόσο, τι κοινό ενώνει όλους αυτούς αλλά και τις "πατρίδες" τους; Το ότι είναι "Φράγκοι μετανάστες" -επιτρέψτε μου την έκφραση- προερχόμενοι από ανύπαρκτα κράτη, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά προτεκτοράτα των ισχυρών της Ευρώπης και πηγές προβλημάτων για την γηραιά ήπειρο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι αλλού έχουν γεννηθεί, αλλού μεγάλωσαν και αλλού υπηρετούν. Η Αλβανία, το Κόσοβο και τα Σκόπια είναι τα κράτη-κατασκευάσματα των δυτικών, προκειμένου να ελέγχουν και να δημιουργούν προβλήματα στις αμιγώς Ορθόδοξες χώρες της Ελλάδος και της Σερβίας. Η Ελβετία, παρότι χρωστάει την δομή και την ύπαρξή της ως κράτος στον Ιωάννη Α. Καποδίστρια, είναι ένα "κράτος κατασκεύασμα" όπου εκεί σήμερα εδρεύει το παγκόσμιο σύστημα του τεκτονισμού (μασωνία), που διοικεί τον κόσμο.

Τελικά, ακόμα και αυτή η "αθλητική" διοργάνωση είναι μία άθλια γιορτή της παράκρουσης και της υποκρισίας της εποχής μας!

1 σχόλιο:

  1. Βασίλης Π. Μακρής11 Ιουνίου, 2016 22:00

    Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Οι περισσότερες εθνικές ομάδες ιδίως της Β.Δ. Ευρώπης είναι πλέον "εθνικές" λεγεωναρίων. Σήμερα έπαιζαν δύο αλβανικές ομάδες. Εκείνο όμως που θέλω να τονίσω, είναι η πρόκληση του εμπρηστικού πανό που ανάρτησαν οι Αλβανοί υπέρ της "Τσαμουριάς". Όσο τους αφήνουμε να αλλοιώνουν την ιστορική αλήθεια, τόσο προκλητικότεροι θα γίνονται. Είναι γνωστό ότι οι τσάμηδες ήσαν συνεργάτες των φασιστικών στρατευμάτων Κατοχής και διέπραξαν θηριωδίες εις βάρος των Ελλήνων. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500083637

    ΑπάντησηΔιαγραφή