TTIP: Ο οικονομικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ (5) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/05/2016

TTIP: Ο οικονομικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ (5)

Ο Bercero συνέχισε να λέει, σύμφωνα με το BBC, ότι «δεν είναι σωστό να πούμε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν για μείωση του επιπέδου προστασίας στην Ε.Ε.» Αυτό είναι ένα απίστευτο ψέμα! Εκείνοι, που προσπαθούν να δουν με καλό μάτι την διαρροή, παραδέχονται οι ίδιοι ότι αυτό είναι ό, τι ακριβώς προσπαθούν να κάνουν οι ΗΠΑ. Ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ενδώσει ακόμα.

Είναι ανειλικρινές για τον Bercero ή τον O'Grady ή για οποιονδήποτε άλλον, το να υποκρίνεται ότι η ΤΤΙΡ δεν ήταν από την αρχή της δημιουργίας της μια παγκόσμια εταιρική ηγεμονία πάνω στις κυβερνήσεις των δημοκρατικών χωρών. Αυτό το είχα επισημάνει, όταν οι πολυεθνικές έκαναν το πρώτο βήμα τους. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι οι "εταιρικές σχέσεις" Trans-Atlantic και Trans-Pacific πρόκειται να δώσουν στον καπιταλισμό μια παγκόσμια ασυλία από τους νόμους των κυρίαρχων χωρών.

Η Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε. Cecilla Malmstroem, είναι σύμφωνα με το BBC η «διευθύνουσα τις συνομιλίες TTIP». Η Malmstroem, μια ακόμα πιθανή αποδέκτης μιας μεγάλης δωροδοκίας, λέει: «Δεν συζητάω καν την περίπτωση της υποβάθμισης των προτύπων».

Η δήλωση της είναι παραπλανητική. Δεν προσπαθεί για την υποβάθμιση των προτύπων. Παλεύει για να κάνει δυνατό στον παγκόσμιο καπιταλισμό το να ανατρέψει όλες τις προδιαγραφές, υψηλές και χαμηλές.

Από την συνάντηση μου σήμερα με τον Sean O 'Grady, ένα πρόσωπο του οποίου την ακεραιότητα δεν σέβομαι πλέον, περιμένω ο εταιρικός πουλημένος Δυτικός οικονομικός τύπος και οι κυβερνήσεις να συσπειρωθούν και να δυσφημίσουν τα έγγραφα, που διέρρευσαν ως κάποιο είδος “θεωρίας συνωμοσίας” της Greenpeace. Ακόμη και υπό την παρουσία μου, ο πρώην Βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και συντάκτης της Wall Street Journal, ο O'Grady, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να παραποιήσει τη συμφωνία μπροστά στα μάτια μου και να την παρουσιάσει ως καλή, που την έβλαψε μόνο το απόρρητο. Αν δεν ήταν μυστική, είπε ο O'Grady, θα ήταν ΟΚ.

Όλη η φασαρία για το ελεύθερο εμπόριο και την μείωση των δασμών είναι απλή κάλυψη για το μοναδικό σκοπό της TTIP, που είναι να εγκαταστήσει τον Αμερικανικό οικονομικό ιμπεριαλισμό πάνω στους λαούς, που οι κυβερνήσεις τους τούς ξεπούλησαν για λίγα χρήματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου