Αριστερά, δεξιά, αδιέξοδο! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/05/2016

Αριστερά, δεξιά, αδιέξοδο!

Ένα από τα βασικά προεκλογικά επιχειρήματα και συνθήματα των "αριστερών" ήταν η δίκαιη φορολόγηση, που μεταφραζόταν σε φορολόγηση των πλουσίων και απαλλαγή των ασθενέστερων οικονομικά. Ωστόσο, το νέο φορολογικό σύστημα αποδεικνύει πως οι κυβερνώντες, εκτός από κατ' ευφημισμόν αριστεροί, είναι και δίγλωσσοι (μετριοπαθής αντικατάσταση του όρου ψεύτες).

Πρόσφατη μελέτη της διεύθυνσης φορολογίας μεγάλης Ελληνικής τράπεζας αποδεικνύει πως τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι αυτά, που κυρίως πλήττονται από το νέο φορολογικό σύστημα, ενώ ευνοημένοι είναι οι έχοντες εισόδημα πάνω από 30.000€

Επιπλέον, νέοι έμμεσοι φόροι έρχονται στην ζωή μας από τον Ιούνιο, οπότε και αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής του ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν επιβαρύνσεις στα αναψυκτικά, στους χυμούς, στην εστίαση, στα catering, στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς, στα κόμιστρα των taxi, στα άνθη και στα φυτά, στην επισκευή και στην συντήρηση παλαιών κατοικιών, στις ζωοτροφές για κατοικίδια, στις υπηρεσίες από τους συγγραφείς, τους καλλιτέχνες και τους συνθέτες.

Τα νησιά αναμένονται να δεχθούν ακόμα ένα χτύπημα, αφού θα υπάρξουν σαρωτικές ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες στην Σύρο, στην Θάσο, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Κάρπαθο, στην Μήλο, στην Σκύρο, στην Αλόννησο και στην Σίφνο, που από την 1η Ιουλίου χάνουν με την σειρά τους την έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ κατά 30%, που ισχύει μέχρι σήμερα.

Νέο κύμα αυξήσεων έρχεται και στις λιανικές τιμές των καυσίμων με τις επιβαρύνσεις να ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο του καυσίμου, που για την βενζίνη και το πετρέλαιο φθάνουν τα 8 λεπτά το λίτρο, ενώ για το υγραέριο τα 25 λεπτά.

Ακόμα, από την 1η Ιανουαρίου 2017:
• Αυξάνεται η τιμή του καφέ και οι αυξήσεις στα καφενεία και στις καφετέριες εκτιμάται πως μπορεί να ξεπεράσουν το 20%.
• Αυξάνεται η τιμή των τσιγάρων. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η αύξηση της λιανικής τιμής θα αρχίζει από το μισό ευρώ ανά πακέτο.
• Η σταθερή τηλεφωνία θα επιβαρυνθεί με ένα νέο τέλος 5% επί του λογαριασμού προ ΦΠΑ.
• Επιβάλλεται νέος φόρος 10% επί του λογαριασμού, προ ΦΠΑ, στην συνδρομητική τηλεόραση.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Το χειρότερο, που έχει αποσιωπηθεί εντέχνως από τα μισθοφορικά μέσα ενημερώσεως στην Ελλάδα, είναι το ότι ακόμα και οι δανειστές συνέστησαν στην κυβέρνηση να μην λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα και να μην προχωρήσει στην επιπλέον φορολόγηση γιατί με αυτόν τον τρόπο κλείνει οριστικά ο δρόμος για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Απεναντίας, ζήτησαν να υπάρξει μείωση των δαπανών κάτι, που απέρριψε η προδοτική συγκυβέρνηση.

Μείωση των δαπανών σημαίνει αυτόματα μείωση των πελατών των κομμάτων, που σήμερα στελεχώνουν υπέρ το δέον τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Κομματικοί υπάλληλοι, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς σωστή αξιολόγηση του έργου τους βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και οι ελάχιστοι φιλότιμοι υπάλληλοι που, συνήθως είναι άσχετοι με τους κομματικούς στρατούς, επωμίζονται όλο το βάρος της εργασίας των κομματικών ραγιάδων.

Ας μην τρέφουν αυταπάτες οι Έλληνες. Τα κόμματα της συμφοράς, που έχουν διορίσει τους ψηφοφόρους τους έτσι ώστε να έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στην βο(υ)λή και στην κυβέρνηση, δεν θα λύσουν ποτέ το πρόβλημα της Ελλάδος. Το ζήτημα είναι πότε θα το συνειδητοποιήσει ο λαός και, κυρίως, το πότε θα αντιδράσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου