Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/02/2016

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

Φαίνεται πως οι φωνές από όλη την Ελλάδα "ξύπνησαν" τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, και τον πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης δήμων Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, που σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το πρωί, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες ζητώντας πλήρη ενημέρωση για τα σχέδια και τις αποφάσεις της κυβέρνησης στα θέματα που αφορούν Αιγαίο, καθώς και την συμμετοχή της περιφέρειας και των δήμων, που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστευτικών ροών, στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Έστω και αργά οι εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης συνειδητοποίησαν πως δεν μπορούν άλλο να παραμένουν αδρανείς και άπραγοι την ώρα, που ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το τι διαδραματίζεται στο Αιγαίο εξαιτίας της προδοτικής στάσης των αρμοδίων κυβερνητικών, στρατιωτικών, νομαρχιακών και τοπικών παραγόντων.

Ωστόσο, ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί η αρνητική απάντηση του περιφερειάρχη στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση από τους τοπικούς βο(υ)λευτές. Πως είναι δυνατόν να μην έχουν ήδη ερωτηθεί από την περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι; Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα στάση της περιφέρειας στα φλέγοντα θέματα του Νοτίου Αιγαίου είναι επιφανειακή και άνευ ουσίας.

Περιμένουμε να δούμε την συνέχεια, που θα έχει η σημερινή συνέντευξη Τύπου. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας στο Αιγαίο συνεχίζεται και όλοι βρισκόμαστε δίπλα στους ακρίτες (και όχι μόνο) νησιώτες μας, είτε με την συνδρομή της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή, και χωρίς αυτήν. Την ιστορία την γράφουν όσοι κάνουν έργα και όχι αυτοί, που λένε παχιά και ανούσια λόγια χωρίς κανένα αντίκρυσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου