Κως: Αντιστέκεται στον φασισμό! (5) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/02/2016

Κως: Αντιστέκεται στον φασισμό! (5)

Κι ενώ ο αγώνας στην Κω κορυφώνεται, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε για ακόμα μία φορά να διαχωρίσει την θέση της προφανώς για να μην έρθει σε ρήξη με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο της πατρίδος μας, που από ό,τι φαίνεται στηρίζει σε βάρος του χρέους της απέναντι στους κατοίκους των νησιών.

Το απαράδεκτο ψήφισμα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, με εξαίρεση τους δύο περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δείχνει για ακόμα μια φορά το πόσο έχει διαβρωθεί και η τοπική αυτοδιοίκηση, ακολουθώντας την διαφθορά και την παρακμή της πολιτικής κατάστασης στην πατρίδα μας.

Η συγκυβέρνηση και τα κόμματα, που βρίσκονται εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου, με εξαίρεση τους ακραίους του ΚΚΕ και της χρυσής αυγής, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αγωνίζονται μετά πάθους για να επιβληθεί ένα νέο status quo στο Αιγαίο.

Ήδη, η χθεσινή (11/2/2016) αναπάντητη Τουρκική πρόκληση, εν μέσω εθνικού πένθους, καταδεικνύει το πόσο ανθελληνική και προδοτική είναι η πολιτική, που ακολουθείται στην χώρα. Οι Τούρκοι αμφισβήτησαν ευθέως την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Ελληνική πλευρά. Ακόμα και η δήλωση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ ήταν άχρωμη, άτονη και αρμόζει περισσότερο σε πολιτικάντη, παρά σε στρατιωτικό και μάλιστα στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ.

«Με το που ξεκίνησε η διαδικασία της έρευνας και διάσωσης, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ από τις Ελληνικές αρχές στις 04:05. Πάνω σε αυτή την ΝΟΤΑΜ, βασίστηκαν οι Τουρκικές αρχές και εξέδωσαν άλλη μία ΝΟΤΑΜ στην οποία ζήτησαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση να απευθύνονται στις Τουρκικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά χωρίς να τοποθετηθεί ή να σχολιάσει περαιτέρω.

Η χώρα διανύει, ίσως, την κρισιμότερη περίοδο της ιστορίας της από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Σε όλες τις εκφράσεις της πολιτικής επικρατεί το μικρο-κομματικό συμφέρον, ο φιλοτομαρισμός, η προδοσία, η ανεντιμότητα, η ανηθικότητα, η σήψη και η διαφθορά. Το τραγικότερο όλων είναι πως οι πολίτες δεν παίρνουν θέση στο ζήτημα. Παρακολουθούν παθητικά τα τεκταινόμενα και περιμένουν παθητικά να τους υποδείξει η τηλεόραση το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδρασή τους. Αυτό, το έχει καταλάβει καλά το πολιτικό σύστημα και γι' αυτό ετοιμάζεται να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο, εισάγοντας δραστικές αλλαγές και τηλεοπτικά δίκτυα στην χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου