Γνωρίζει ο λαός τι γίνεται στην Θράκη; (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/02/2016

Γνωρίζει ο λαός τι γίνεται στην Θράκη; (2)

Ο συγκεκριμένος δήμαρχος έχει προϊστορία στην περιοχή. Δημοσιογράφος και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών στην περιοχή της Ξάνθης (του κατά τα λοιπά “αυθόρμητου” κινήματος που “υπερασπίζεται” το δίκαιο της χώρας μας), αναρριχήθηκε στο αξίωμα του δημάρχου Μύκης μετά τις νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου του 2014.

Το ακόμα χειρότερο είναι το ότι στον Δήμο Μύκης και ο προηγούμενος δήμαρχος, Μουσταφά Τσουκάλ, ήταν μουσουλμάνος, όπως, επίσης, και οι άλλοι δύο συν-διεκδικητές της δημαρχίας, Μουσταφά Αγκά και Ριντβάν Ντελή Χουσείν. Δεν είναι ο μόνος δήμος στην περιοχή, που διεκδικήθηκε όχι από έναν, αλλά αποκλειστικά από μουσουλμάνους! Το ίδιο συνέβη στον δήμο Αρριανών με τους Ιμπραήμ Σερίφ, Σααντετίν Χουσεΐν και Ριντβάν Αχμέτ, αλλά και στον δήμο Ιάσμου με τους Ισμέτ Καντί, Ερντογάν Σαίτ και Μπιλγκέ Φιρχάτ.

Δυστυχώς, το κακό δεν σταματάει εδώ. Ποιος δεν θυμάται τις δημοτικές εκλογές του 2010 όταν η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είχε διεκδικήσει ως επικεφαλής ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού τον Δήμο Κομοτηνής και είχε νικήσει τον πρώτο γύρο με άνεση; Η κυρία αυτή, μεταξύ άλλων, τόνιζε επανειλημμένως ότι «η ψήφος του Τούρκου πρέπει να πάει στον Τουρκικό συνδυασμό», ενώ ο υποψήφιος με τον συνδυασμό της στην περιοχή, Αλί Χασάν, έλεγε πως «εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών». Η Μουσταφάογλου αναφερόμενη, τότε, στην οικονομική κατάσταση της περιοχής έλεγε: «Πρέπει πλέον να σωθούμε από τη φτώχεια, να υπάρξουν δουλειές για τους νέους και τα παιδιά μας. Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση, αυτό το έθνος δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά. Αυτή η χώρα είναι μπατιρισμένη. Εμείς θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία, θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ και θα υπάρξουν δουλειές για τους νέους». Επίσης ισχυριζόταν ότι τα παιδιά της περιοχής πρέπει να διδαχθούν τη θρησκεία και τις γιορτές τους, ώστε σε δέκα χρόνια να μπορούν να λένε «είμαστε Τούρκοι». Η αντιδήμαρχος, πλέον, Κομοτηνής επανέφερε τον Ιούνιο του 2015 το θέμα της δημιουργίας τζαμιού μέσα στο νοσοκομείο Κομοτηνής, υποβάλλοντας μάλιστα επίσημα το σχετικό αίτημα στον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με την ίδια, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς από το 2013 υπάρχει εντός του νοσοκομείου ειδικά διαμορφωμένος χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους.

Η μειονότητα δεν υστερεί ούτε σε ότι αφορά στην παρουσία της στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Ποιος δεν θυμάται τον Αχμέτ Σαδίκ, τον Αχμέτ Ιλχάν, τον Αχμέτ Χατζηοσμάν και τον Αιχάν Καρά Γιουσούφ από την Ροδόπη, αλλά και τον Αχμέτ Φαήκογλου, τον Τετσίν Μανατζή και τον Χουσεΐν Ζειμπέκ από την Ξάνθη; Ο καθένας από αυτούς έχει γράψει (ή ακόμα γράφει) την δική του "ιστορία" στην Ελληνική πολιτική σκηνή και έχει προσθέσει το δικό του λιθαράκι στο "τείχος" που πρόκειται να υψωθεί στην Θράκη. Σήμερα η μειονότητα της Θράκης εκπροσωπείται από τέσσερις (4) βουλευτές–γυρολόγους, που έχουν ως αποστολή την διασφάλιση των Τουρκικών συμφερόντων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου