Ξαφνικά η Ε.Ε. ανακάλυψε τους λαθρομετανάστες! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/08/2015

Ξαφνικά η Ε.Ε. ανακάλυψε τους λαθρομετανάστες!

Το πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν την Μάγχη με κατεύθυνση το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας μέσω του λιμανιού του Calais, προσπαθούν συντονισμένα το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία να ανάγουν σε Ευρωπαϊκό ζήτημα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά σε ολόκληρη την Ε.Ε. και που πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τα 28 κράτη-μέλη της, υποστηρίζουν οι υπουργοί των Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May και της Γαλλίας Bernard Cazeneuve.

Σε κοινή δήλωσή τους που δημοσιεύθηκε χθες (1/8/2015) στην Βρετανική εφημερίδα The Sunday Telegraph και στην Γαλλική Journal du Dimanche, οι δύο υπουργοί υπογραμμίζουν πως η λύση του προβλήματος αυτού αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για το Παρίσι και το Λονδίνο και συνιστά «συνολική μεταναστευτική κρίση».

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις δύο χώρες μας. Γι' αυτό πιέζουμε άλλα κράτη μέλη -και το σύνολο της Ε.Ε.- να απαντήσουν σ' αυτό το πρόβλημα στη ρίζα του» ισχυρίζονται οι δύο υπουργοί επισημαίνοντας πως ο τελικός στόχος είναι να περιορισθεί ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

Οι δύο υπουργοί αναφέρουν επίσης πως οι μετανάστες χρησιμοποιούν την Ιταλία και την Ελλάδα, μεταξύ άλλων χωρών της Ένωσης, για να φθάσουν μέχρι το Calais. Τώρα που το πρόβλημα βρίσκεται στην Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ευρωπαίοι φαίνεται πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στην ρίζα του.

Τόσο χρόνια, όμως, δεν έδωσαν την παραμικρή σημασία στο τι αντιμετώπιζε η Ελλάδα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Απεναντίας, φρόντιζαν να υπάρχουν πάντοτε οι δικλείδες ασφαλείας που κρατούσαν του λαθρομετανάστες εντός της χώρας μας.

Από ότι φαίνεται το σχέδιο των Ευρωπαίων για την συσσώρευση των απανταχού της γης αναξιοπαθούντων στην Ελλάδα γυρίζει σε βάρος τους. Διαπιστώνουν πως εξαθλιώνοντας την χώρα που χρησιμοποιούσαν ως σκουπιδοτενεκέ της μετανάστευσης, δηλαδή την Ελλάδα μας, οι μετανάστες ξεχύθηκαν και έπνιξαν την Ευρώπη.

Είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα μας εκτός από την έξοδό της από την ευρωζώνη, να προχωρήσει και σε αποχώρηση από την συνθήκη του Schengen που την καθιστά όμηρο της λαθρομετανάστευσης. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η προδοτική στάση των Ελλήνων πολιτικάντηδων που μονίμως εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς, με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ψυχή που θα ασχοληθούν και θα δώσουν προτεραιότητα στο συμφέρον του τόπου και όχι σε αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου