Ποιος κέρδισε από την πτώση του χρηματιστηρίου; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/08/2015

Ποιος κέρδισε από την πτώση του χρηματιστηρίου;

Χθες (3/8/2015) η Ελληνική οικονομία κατέγραψε ακόμα ένα νέο αρνητικό ιστορικό προηγούμενο, την πτώση της αξίας των μετοχών του χρηματιστηρίου κατά 16.23% (!), που σημαίνει απώλεια της τάξεως των 8,45 δις ευρώ.

Η Ελληνική χρηματαγορά λειτουργεί πλέον με πολύ σημαντικούς περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές, ενώ αντίθετα οι ξένοι επενδυτές μπορούν να κάνουν συναλλαγές χωρίς κανέναν περιορισμό. Επιπλέον είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να αναφέρω πως οι ξένοι επενδυτές κατέχουν το 58,41% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου και είναι αυτοί που πραγματοποιούν σχεδόν το 60% του ημερήσιου τζίρου.

Εάν συνυπολογιστεί το γεγονός πως στην Ελλάδα οι ξένοι, από τους τουρίστες μέχρι τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές, δεν έχουν κανέναν περιορισμό σε ότι αφορά στην διακίνηση κεφαλαίου, είναι εύκολο να να εξαχθεί το συμπέρασμα πως το μεγάλο παιχνίδι στήθηκε και πάλι από τα ξένα hedge funds -και όχι μόνο- που κερδοσκόπησαν ασύστολα βεβηλώνοντας το πτώμα του Ελληνικού χρηματιστηρίου, με την συνέργεια φυσικά σύσσωμου του σάπιου Ελληνικού πολιτικού συστήματος που παρακολουθεί αμέτοχο την ερήμωση της Ελληνικής οικονομίας.

Η χθεσινή συνεδρίαση δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Όλοι περίμεναν πως θα υπήρχαν πιέσεις και τάσεις κερδοσκοπίας, αλλά κανείς δεν είχε προβλέψει με ακρίβεια το μέγεθος του ολέθρου. Επιπλέον κανείς από την συγκυβέρνηση δεν έλαβε το παραμικρό μέτρο για να αποτρέψει την χθεσινή καταστροφή, ενώ η -τάχα- αντιπολίτευση παρέμεινε αμέτοχη καθ' όλη την συνεδρίαση και στο τέλος ψέλλισε κατηγορίες εις βάρος της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάτι ουσιαστικό. Σε μια καθαρά ρατσιστική οικονομία, με θύματα τους Έλληνες, οι ξένοι στρίμωξαν τους Έλληνες επενδυτές και έβγαλαν απίστευτα κέρδη μέσα σε μία μέρα, με τις ευλογίες των Ελλήνων πολιτικών! Προσωπικά εκτιμώ πως αυτό θα συνεχισθεί όχι μόνο σήμερα, αλλά ενδεχομένως όλη την εβδομάδα εάν και εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.

Είναι προφανές πως οι Έλληνες πολιτικοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην διάλυση της χώρας. Είναι σαφές πως πλέον δεν λειτουργεί τίποτε, ενώ το κράτος είναι ένας αδίστακτος ληστής που καταληστεύει τους πολίτες του. Θα έλεγε κανείς πως το κράτος έχει μεταβληθεί στο alter ego του Robin Hood (Ρομπέν των Δασών) και έχει επιδοθεί στην διαρκή ληστεία των φτωχών (Ελλήνων) προς ενίσχυση των πλουσίων και των ισχυρών (δυτικών).

Πρέπει να ξυπνήσουμε σύντομα από τον καλοκαιρινό λήθαργο και να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που μας κρύβει το καλοκαίρι της Ελλάδος είναι η οριστική διάλυση του τόπου. Πρέπει να βροντοφωνάξουμε και πάλι πως είμαστε παρόντες και πως θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω από όλους αυτούς τους πατριδοκάπηλους πολιτικάντηδες που δεν είναι τίποτε άλλο παρά γραφειάδες του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου