Η πατρίδα μας πουλήθηκε! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/07/2015

Η πατρίδα μας πουλήθηκε!

«Από όλες τις πτυχές της συμφωνίας διάσωσης της Δευτέρας [σημ. ΜΒΒ: 13/7/2015] που οι Έλληνες βρίσκουν ταπεινωτική, τίποτα δεν τους έπληξε το αίσθημα υπερηφάνειας τους περισσότερο από τη δέσμευση της κυβέρνησής τους να ξεπουλήσει "πολύτιμα Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία" ύψους έως και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία των επτά σελίδων, που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνέταξαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν έκανε καμία αναφορά στο πώς υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα βρει να πουλήσει τόσα πολλά ακίνητα. Όμως καθώς έλεγξαν τις επιλογές τους, οι αξιωματούχοι στην Αθήνα δεν βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν αυτήν την τρομακτική προοπτική εκποίησης Ελληνικών νησιών, περιοχών φυσικού κάλλους, ή ακόμα και αρχαίων μνημείων».

Η παραπάνω τραγική διαπίστωση ανήκει στον Simon Shuster στο άρθρο του που δημοσίευσε το περιοδικό Time και αναδημοσίευσε το Fortune.

Ο Γεώργιος Δαρεμάς, στρατηγικός αναλυτής και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε στο Time: «Είναι προσβολή. Είναι σαν να μας λέει κάποιος να πουλήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, την ιστορία μας, απλά και μόνο ώστε να μπορέσουμε να αντλήσουμε ιστορική αξία από αυτές. Αυτή είναι μια ιδέα ταπείνωσης των Ελλήνων».

Αυτό, σε συνέχεια όσων έγραψα χθες (15/7/2015) για το θέμα που από ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει πολύ από εδώ και στο εξής. Η κυβέρνηση στην κυριολεξία ξεπούλησε την Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας! Έδωσε την γη των Πατέρων μας, την ιστορία μας που αριθμεί σχεδόν από κτίσεως κόσμου και των πολιτισμό μας μόνο και μόνο για να ανακεφαλαιώσει τέσσερις χρεωκοπημένες τράπεζες και για να ταΐσει με ευρώ τα σαρκοφάγα όρνια που κερδοσκόπησαν στο πτώμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου