Γιατί υπογράψατε κ. πρωθυπουργέ; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/07/2015

Γιατί υπογράψατε κ. πρωθυπουργέ;

Το EurActiv.com είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν στην Ευρώπη. Έχει δίκτυο και παρουσία σε 12 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις του έχει 600.000 μοναδικούς αναγνώστες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το δίκτυο αυτό έχει και μια σειρά από blogs που ανήκουν σ' αυτό.

Ένα εξ αυτών είναι και το "Heard In Europe", δημοσίευμα του οποίου αποκαλύπτει πως ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, είχε προετοιμαστεί για να προσφέρει στην Ελληνική κυβέρνηση 50 δισεκατομμύρια ευρώ με αντάλλαγμα να αποχωρήσει η χώρα μας συντεταγμένα από το ευρώ. Μάλιστα, το blog επικαλείται "υψηλόβαθμη πηγή" που μίλησε πρόσφατα με τον Γερμανό υπουργό. Η "πηγή" του "Heard In Europe" χαρακτηρίζει τον Schäuble ως «αληθινό Ευρωπαίο», που δεν έχει τίποτε με την Ελλάδα, αλλά είναι υποστηρικτής του να χορηγούνται «σκληρά φάρμακα» για καλό σκοπό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει το "Heard in Europe", ο Wolfgang Schäuble εκτιμούσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επέλεγε την έξοδο από την ευρωζώνη ως λογική συνέπεια της ιδεολογίας της. Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών φέρεται να ήταν διατεθειμένος να προσφέρει 50 δις ευρώ για να "χτίσει" η Ελλάδα μια νέα οικονομία. Δεν υπολόγισε όμως ένα πράγμα: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογία!

Μάλιστα, ο Γερμανός σκόπευε να δώσει αυτά τα χρήματα ως εξής: 35 δις ευρώ από αυτά που ούτως ή άλλως θα έδινε η Ε.Ε. στην Ελλάδα μέχρι το 2020, συν τα κέρδη της ECB από τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα. Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι Έλληνες βο(υ)λευτές αποφάσισαν να πάρουν αυτά τα χρήματα -που ούτως ή άλλως θα παίρναμε- και να δώσουν αντάλλαγμα την πατρίδα μας!

Επίσης, δημοσίευμα της Γαλλικής ψηφιακής εφημερίδας Mediapart φέρει τον Wolfgang Schäuble να ρώτησε «πόσα θέλει η Ελλάδα προκειμένου να εγκαταλείψει το ευρώ». Δικαίως, λοιπόν, εγείρεται το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό: «Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που υπογράψατε αυτήν την συμφωνία κ. πρωθυπουργέ;» Σίγουρα δεν ήσαν τα χρήματα, αφού μπορούσατε να εξασφαλίσετε πολλά περισσότερα με λιγότερους ή και καθόλου όρους!

Τελικά τι συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ετοιμάζεται να σύρει και πάλι την χώρα σε εκλογές και πολιτική αστάθεια; Τι ρόλο παίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα που δεν καταγγέλλουν την πραγματικότητα στον Ελληνικό λαό; Τι διαταγές εκτελούν τα presstitute μέσα ενημερώσεως της πατρίδος μας που αποσιωπούν την αλήθεια και κατασκευάζουν ειδήσεις και φήμες;

1 σχόλιο:

  1. Τείνω νά πιστέψω ότι ο Τσίπρας είναι ο Δούρειος Ίππος γνωστών καί αγνώστων, εγχωρίων καί διεθνών οικονομικών συμφερόντων, καί ενεργεί συνειδητώς εν διατεταγμένη υπηρεσία. Ένας άνθρωπος που καταφέρνει από τό 15μελές νά γίνη πρωθυπουργός, σημαίνει ότι έχει ικανότητες ελιγμών. Συνδυαζόμενα δέ αυτά μέ τά εμφανισιακά χαρακτηριστικά, καί απόντος του Θεού, τά προαναφερθέντα συμφέροντα δέν θά μπορούσαν να βρούν καλύτερο συνεργάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή