Το ευρώ ΔΕΝ είναι για την Ελλάδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/07/2015

Το ευρώ ΔΕΝ είναι για την Ελλάδα

Από την εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε η εξής τραγική και ταυτόχρονα φαιδρή πραγματικότητα: Ο Ελληνικός λαός ζήτησε την παραμονή του στην νομισματική ένωση, αλλά ταυτόχρονα απαίτησε και τον τερματισμό της λιτότητας που εφάρμοσε σε εξαντλητικό βαθμό η προηγούμενη συγκυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε πρώτο στάδιο και κατόπιν ολοκλήρωσε μόνο του το δίδυμο της συμφοράς, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, λοιπόν, η νέα συγκυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για να πετύχει το ακατόρθωτο: Να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη χωρίς υφεσιακά ή μέτρα λιτότητας. Όταν αυτό αποδείχθηκε αδύνατο, η κυβέρνηση απηύθυνε το ερώτημα στον λαό, θέλοντας να διαπιστώσει ποια είναι η δική του ιεράρχηση: Παραμονή στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος ή τερματισμός της λιτότητας; Ο λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ στην λιτότητα και κατέστησε σαφές πως δεν τον ενδιαφέρει η παραμονή στην ευρωζώνη εάν πρόκειται να συνεχιστεί η περίοδος της ύφεσης και της λιτότητας.

Η κυβέρνηση δείχνει να αγνόησε αυτό το μήνυμα και θα το πληρώσει σύντομα. Ο λαός δεν της έδωσε την εξουσιοδότηση για τα μέτρα που εισηγήθηκε, ενώ αντιθέτως την εξουσιοδότησε να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα εάν οι δανειστές δεν αλλάξουν στάση. Το έχω ξαναπεί, θα το επαναλάβω ακόμα μια φορά: Η λύση για την Ελλάδα είναι μόνο η GRexit!

Είναι πασιφανές πως η πολιτική της Ευρώπης δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον φαύλο κύκλο του δανεισμού και της αποπληρωμής μέσω της αφαίμαξης και εξαθλίωσης του λαού! Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου τρέμουν να κάμουν αυτό που απαίτησε από αυτές ο λαός: Να επιστρέψουν στο εθνικό νόμισμα και να ανακτήσουν την παραδομένη εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου τάσσονται υπέρ του ευρώ και άρα εναντίον της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού.

Μόνη λαμπρή εξαίρεση είναι η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που μόνη από το 2008 παρουσίασε μια οικονομική πολιτική που θα είχε αποτρέψει την κρίση και θα είχε οδηγήσει τη χώρα από τότε με ασφάλεια στο εθνικό νόμισμα, αποφεύγοντας όλα αυτά τα δυσβάσταχτα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας που τελικά κατέληξαν σε τραγωδία.

Ποτέ δεν είναι αργά! Ακόμα και με την ανυπολόγιστη ζημιά που έχει υποστεί η οικονομία της πατρίδος μας έχουμε την δυνατότητα να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, συντεταγμένα, με πρόγραμμα και προσεκτικά, δίνοντας έτσι στην χώρα μας την μοναδική και τελευταία δυνατότητα επιστροφής της από την πλήρη διάλυση.

Πιστεύω πως πρέπει να ασχοληθούμε διεξοδικά με το πως θα επιστρέψουμε ασφαλώς στην εθνική μας οικονομική πολιτική, μακρυά από τα επικίνδυνα παιχνίδια των Ευρωπαίων.

2 σχόλια:

  1. Έχω σοβαρές αμφιβολίες για τό άν ο Ελληνικός λαός επιθυμεί τήν επιστροφή στήν δραχμή. Τήν άποψη αυτήν τήν εδράζω στήν εμπειρία μου από τίς καθημερινές διά ζώσης συζητήσεις μέ άλλους αλλά καί στό διαδίκτυο. Πολλοί επιθυμούν τόν τερματισμό αυτής τής καταστροφικής πολιτικής αλλά όταν γίνεται λόγος γιά "δραχμή", τούς ...λούζει κρύος ιδρώτας! Ακόμη καί διάφοροι δημοσιογράφοι τήν ίδια αντιμετώπιση επιδεικνύουν.
    Αυτό βεβαίως είναι μιά παράνοια!Διότι δέν είναι δυνατόν νά έχης καί τήν πίττα ολόκληρη καί τόν σκύλο χορτάτο.
    Η παρανοϊκή αυτή συμπεριφορά είναι ερμηνεύσιμη διττώς: α) Υπάρχει έλλειψη αγωνιστικού φρονήματος (ως αποτέλεσμα πνευματικής αλλοτριώσεως) καί β) υπάρχει άγνοια που γεννά φόβο.
    Τό ερώτημα τού δημοψηφίσματος έπρεπε νά είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός γιά ένα συστημικό (όπως απεδείχθη) κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε απόλυτο δίκιο κ. Λιάκο και γι' αυτό όλοι έχουμε καθήκον να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας. Οι δημοσιογράφοι δεν δρουν έτσι όπως αναφέρατε λόγω άγνοιας, αλλά λόγω σκοπιμότητος και συμφέροντος.

    Ο αγώνας μας είναι απλός, αλλά δύσκολος: Πρέπει να επανέλθει η λογική στο μυαλό των συμπολιτών μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή