Εκτός δικαιοδοσίας των ΗΠΑ η υπόθεση της FIFA - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/06/2015

Εκτός δικαιοδοσίας των ΗΠΑ η υπόθεση της FIFA

Περίεργες κρίνει τις συλλήψεις στις 28 Μαΐου αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της FIFA, του διεθνούς διοικητικού οργάνου του ποδοσφαίρου, ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Vladimirovich Putin που θεωρεί ότι έγιναν υπό την Αμερικανική οδηγία και με εντάλματα τα οποία δείχνουν ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί μια προφανή προσπάθεια από την πλευρά των ΗΠΑ για να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλα κράτη.

«Όσον αφορά στις συλλήψεις, αυτό φαίνεται τουλάχιστον πολύ περίεργο. Τελικά οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των ενταλμάτων των ΗΠΑ με την κατηγορία της διαφθοράς. Ενάντια σε ποιον; Ενάντια σε διεθνείς αξιωματούχους», δήλωσε ο Putin σε δημοσιογράφους.

«Μπορεί να θεωρηθεί ότι ορισμένοι από αυτούς πράγματι παραβίασαν κάτι, δεν γνωρίζω. Αλλά οι ΗΠΑ σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Οι υπάλληλοι αυτοί δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ. Ακόμα και αν κάτι έχει συμβεί, δεν συνέβη στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε και οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», συνέχισε ο Vladimir Vladimirovich Putin.

«Αυτή είναι μία ακόμη προφανή προσπάθεια να επεκτείνουν (οι ΗΠΑ) τη δικαιοδοσία τους σε άλλα κράτη», επεσήμανε πολύ σωστά ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Putin τόνισε ότι ο εισαγγελέας των ΗΠΑ φέρεται να είπε ότι «αυτά τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA διέπραξαν ένα έγκλημα» και του απαντάει πως «Λες και αυτός ο εισαγγελέας δεν γνωρίζει ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας».

«Εάν ένα πρόσωπο είναι ένοχο ή όχι θα πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο. Και μόνο τότε μπορεί κανείς να το πει αυτό, ακόμη κι αν παραδεχθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα να εκδώσουν αυτούς τους ανθρώπους και ότι οι ενέργειες αυτές διαπράχθηκαν στο έδαφος της τρίτης χώρας», δήλωσε ο Putin.

Το όλο θέμα είναι πολύ περίεργο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Μάλιστα δεν το αποκαλούν με την παγκοσμίως γνωστή Αγγλική λέξη football, αλλά χρησιμοποιούν τον δικό τους όρο soccer, που προσωπική μου εκτίμηση είναι το ότι αποτελεί παράφραση του ηχητικά παρόμοιου χαρακτηρισμού sucker (κορόιδο-βλάκας).

Οι Αμερικανοί δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε απολύτως σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο, παρά μόνο την αποτυχημένη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου του 1994. Από αυτήν την διοργάνωση, το μόνο που μνημονεύει σήμερα η ιστορία είναι η κατάκτησή του από την Βραζιλία μετά από έναν ανιαρό τελικό απέναντι στην Ιταλία, όπου για πρώτη φορά δεν σημειώθηκαν τέρματα κατά την κανονική διάρκεια και την παράταση του αγώνα. Ο τελικός τελικά κρίθηκε στα penaltys, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Έχει μεγάλη σημασία να δούμε και να προσέξουμε τα όσα επισημαίνει και ο Dr. Paul Craig Roberts σχετικά με το ζήτημα, γιατί πραγματικά δεν είναι καθόλου "αθώα" η Αμερικανική παρέμβαση στο εσωτερικό της FIFA. Ακόμα και ο προβοκάτορας Guardian ασχολείται διεξοδικά με το ζήτημα, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ολόκληρο σχέδιο πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων, το οποίο προφανώς δεν είναι ακόμα ορατό.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές κατά το παρελθόν, «Στην δυτική πολιτική, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου