Η πείνα είναι το αντίτιμο της παραμονής στην ευρωζώνη - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/06/2015

Η πείνα είναι το αντίτιμο της παραμονής στην ευρωζώνη

Ένα ακόμα εξαίσιο άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts με τίτλο «Ο λιμός είναι η τιμή που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να παραμείνουν στην Ε.Ε.» περιγράφει και συνοψίζει πολύ χαρακτηριστικά την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας. Σας το παρουσιάζω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο. Να σημειώσω πως οι επισημάνσεις είναι δικές μου και όχι του συγγραφέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα Ελληνική κυβέρνηση που προοριζόταν για να σώσει την Ελλάδα από τη λιτότητα, έχει έρθει σαν θεριστής. Η κυβέρνηση επικαλείται την καλή θέληση της προς τους Ευρωπαίους "εταίρους|, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι οι "εταίροι" της δεν είχαν καλή θέληση. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν κατάλαβε ότι τελικά το μόνο πρόβλημα εκείνων που υλοποίησαν το Ελληνικό χρέος είναι το "δια ταύτα", δηλαδή το κέρδος.

Οι Έλληνες ψάχνουν έξω για φαγητό, όπως και η κυβέρνησή τους. Η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην Ε.Ε. ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις τους, οι μισθοί τους, οι κοινωνικές υπηρεσίες τους και οι ευκαιρίες απασχόλησής τους θα μειωθούν. Προφανώς οι Έλληνες, προκειμένου να είναι ένα κομμάτι της Ευρώπης, είναι διατεθειμένοι να σέρνονται στο έδαφος.

Η υποτιθέμενη «Ελληνική κρίση» δεν βγάζει κανένα νόημα. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί με την κατεστραμμένη οικονομία της να επιστρέψει τα χρέη που η Goldman Sachs έκρυψε και, στη συνέχεια κεφαλαιοποίησε με πληροφορίες εκ των έσω, προκαλώντας την κρίση. Αν η φερεγγυότητα στους κατόχους του Ελληνικού χρέους, στα hedge funds της Νέας Υόρκης καθώς επίσης στις Γερμανικές και τις Ολλανδικές τράπεζες, εξαρτάται από την αποπληρωμή τους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε απλά να ακολουθήσει το παράδειγμα της Federal Reserve και να εκτυπώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να εξασφαλίσει το Ελληνικό χρέος. Η ECB έχει ήδη εκτυπώσει 60 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα μήνα για να σώσει το Ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, οπότε γιατί να μην συμπεριλάβει και την Ελλάδα;

Μια συντηρητική προσέγγιση θα μπορούσε να πει ότι μια τέτοια κίνηση είναι πιθανό να προκαλέσει πληθωρισμό, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η Fed τυπώνει χρήματα διαρκώς για επτά χρόνια και σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν υπάρχει πληθωρισμός. Έχουμε ακόμη αρνητικό επιτόκιο που επιβεβαιώνει την απουσία του πληθωρισμού. Γιατί θα δημιουργήσουν πληθωρισμό τα χρήματα που θα τυπωθούν για την Ελλάδα, αλλά δεν δημιουργούν όταν πρόκειται για την Goldman Sachs, την Citibank και την JPMorganChase;

Προφανώς, ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η συμφωνία είναι ότι η Ελλάδα θα παίρνει νέα δάνεια με τα οποία θα αποπληρώνει τα υφιστάμενα δάνεια, με αντάλλαγμα την πώληση των δημοτικών εταιρειών ύδρευσης σε ιδιώτες επενδυτές (η τιμή του νερού θα ανέβει γα τον Ελληνικό λαό), την πώληση του κρατικού λαχείου σε ιδιώτες επενδυτές (που σημαίνει πτώση των κρατικών εσόδων της Ελλάδος καθιστώντας έτσι την αποπληρωμή του χρέους ακόμα πιο δύσκολη), καθώς και παρομοίου τύπου "ιδιωτικοποιήσεις", όπως η πώληση των προστατευόμενων Ελληνικών νήσων στις εταιρείες του real state.

Αυτή είναι μια καλή συμφωνία για όλους, αλλά όχι για την Ελλάδα.

Εάν η Ελληνική κυβέρνηση είχε την στοιχειώδη λογική, θα έπρεπε απλά να χρεωκοπήσει. Αυτό θα καταστήσει το Ελληνικό χρέος ελεύθερο. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα μπορεί να γίνει από μια υπερχρεωμένη χώρα, μία χώρα χωρίς χρέος.

Η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να χρηματοδοτήσει τις δικές της εκδόσεις ομολόγων και εάν χρειαζόταν εξωτερική πιστοληπτική ενίσχυση θα μπορούσε να αποδεχθεί την Ρωσική προσφορά.

Πράγματι, εάν οι Ρωσικές και οι Κινεζικές κυβερνήσεις είχαν κοινή λογική, θα πλήρωναν προκειμένου η Ελλάδα να χρεωκοπήσει και να αποχωρήσει από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Η αποκαθήλωση της αυτοκρατορίας της Washington θα ξεκινούσε και η απειλή του πολέμου που αντιμετωπίζουν σήμερα η Ρωσία και η Κίνα θα χανόταν. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι θα εξοικονομούσαν πολύ περισσότερα σώζοντας την Ελλάδα, σε σχέση με τα όσα τους κοστίζουν οι άσκοπες πολεμικές προετοιμασίες.

Ας ακούσουν αυτά οι εν Ελλάδι φιλοευρωπαϊστές και κυρίως ο Ελληνικός λαός. Αυτές οι απόψεις δεν είναι δικές μου, αλλά του οικονομικού συμβούλου του τέως προέδρου των Η.Π.Α. Ronald Wilson Reagan. Προφανώς, κάτι περισσότερο θα ξέρει από τους δυτικούς προβοκάτορες προπαγανδιστές...

1 σχόλιο: