1000 δημοσιεύσεις - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/06/2015

1000 δημοσιεύσεις

Αυτή είναι η χιλιοστή δημοσίευση του παρόντος ιστολογίου. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου όλους όσοι δαπάνησαν, δαπανούν και ίσως δαπανήσουν και στο μέλλον λίγο ή πολύ από τον πολύτιμο χρόνο τους προκειμένου να μοιραστούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας.

Στην 17 μηνών πορεία μας από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα 24 Ιουνίου του 2015 ζήσαμε αρκετά σημαντικά γεγονότα και προβληματιστήκαμε τόσο από την επικαιρότητα, όσο και από την αναπόληση παλαιοτέρων γεγονότων που επηρεάζουν ακόμη την ζωή μας. Μοιάζει σαν να ήταν χθες όταν κάναμε την ανασκόπηση του 2014 απαριθμώντας τα πεπραγμένα αυτής της όχι και τόσο καλής χρονιάς για την ανθρωπότητα.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά "ξεφυλλίζοντας" τις 999 δημοσιεύσεις που προηγήθησαν της παρούσης και ακόμα μεγαλύτερη τιμή επειδή είχα την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσω κάποια από τα κείμενα των πιο σημαντικών προσώπων στη ζωή μου, του σεβαστού μου πατρός πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Ε. Βολουδάκη και της αγαπημένης μου συγγραφέως -και όχι μόνο- Νινέττας Βολουδάκη.

Μας απασχόλησαν πρωτίστως τα θέματα που αφορούν στην Ορθόδοξη πίστη και στην Εκκλησία μας, αφού αυτός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της Ρωμηοσύνης όπως αυτή μας φανερώθηκε στην ζωή και στο παράδειγμα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το προσωπικό αυτό blog τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία και τα κείμενά του ο αγαπημένος μου και διακεκριμένος Οικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cincinnati στο Ohio των ΗΠΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου. Λόγω των παγκοσμίων πολιτικών συγκυριών η ενασχόληση με τα οικονομικά ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην περιβόητη GRexit που, δυστυχώς, ακόμα δεν έγινε. Προτείναμε αρκετές εφαρμόσιμες λύσεις σε πολλά σοβαρά ζητήματα με κορυφαίο αυτό της κρίσης του Ελληνικού χρέους.

Έγινε μια προσπάθεια να μεταφραστούν και να παρουσιαστούν οι χαρακτηριστικότερες και σημαντικότερες από τις πολύ αξιόλογες απόψεις του Dr. Paul Craig Roberts, αλλά και άλλων δυτικών οικονομολόγων όπως του Paul Robin Krugman, του Hans-Werner Sinn, του Andreas Freytag καθώς επίσης και αρκετών οικονομικών αναλυτών.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα εθνικά ζητήματα με προτεραιότητα στο Κυπριακό, στα ζητήματα που αφορούν στην Θράκη, στην Μακεδονία μας, στην Δωδεκάνησο, στην νήσο Στρογγύλη, αλλά και σε όλα τα νησιά μας, ενώ προβλήθηκε όσο το δυνατόν περισσότερο η μορφή του μοναδικού αληθινού Έλληνα κυβερνήτου Ιωάννη Α. Καποδίστρια. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας θα έχει πάντοτε ο αείμνηστος πατριώτης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, αλλά και ο αείμνηστος οικονομολόγος Ξενοφών Ζολώτας.

Δώσαμε τον υπέρ πάντων αγώνα στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, προβάλλοντας την αλήθεια και την προοπτική που μόνο η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» εκφράζει στην Ελλάδα. Επίσης προσπαθήσαμε να καταγγείλουμε και να εξηγήσουμε το παιχνίδι που στήθηκε στην πλάτη του Ελληνικού λαού στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Αρωγοί στον δύσκολο αυτό αγώνα ήσαν μεταξύ πολλών άλλων οι δύο αδελφικοί φίλοι: ο πρόεδρος της πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Μιχάλης Ηλιάδης και ο Βασίλης Μακρής.

Τα θέματα που αναπτύξαμε ήσαν πολλά, αλλά αυτά που δεν μπορέσαμε να αγγίξουμε είναι, δυστυχώς, πολύ περισσότερα. Αυτό που μένει στο τέλος αυτού του μικρού απολογισμού είναι η όρεξη για να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα που οφείλουμε στους Πατέρες μας, που μας παρέδωσαν την υπέροχη Πατρίδα στην οποία κατοικούμε.

Αισθάνομαι ακόμα μια φορά την ανάγκη να σας απευθύνω ένα θερμό «ευχαριστώ» από καρδιάς, για τον χρόνο που αφιερώσατε σε αυτόν εδώ τον τόπο σκέψης και προβληματισμού.

4 σχόλια:

  1. Εμείς ευχαριστούμε κι ελπίζουμε να συνεχίσετε τον αγώνα που έχετε αρχίσει με ακόμη περισσότερη δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδελφέ,σου ευχόμαστε ολόψυχα ευλογημένα και φωτισμένα,με την Αλήθεια του Κυρίου μας, να είναι και τα αμέτρητα άρθρα που θα ακολουθήσουν!Σου ευχόμαστε εγκάρδια,προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!Μακάρι να μας πληροφορήσεις σύντομα και την Ανάσταση της Ελλαδίτσας μας που τόσο αγαπάμε στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ των πολιτών!!!
    Χίλια ευχαριστούμε για την προσφορά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια! Ευχόμαστε να συνεχίσεις να μας ενημερώνεις με τον ίδιο δυναμισμό και στις 2000 δημοσιεύσεις σου να έχουμε πάρει την Πατρίδα μας πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς σ΄ευχαριστούμε και ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσεις τον αγώνα μας με την ίδια μαχητικότητα και ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην αγαπημένη μας ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Ανθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή