Η σύγχρονη άλωση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/05/2015

Η σύγχρονη άλωση

Ηρεμία πριν από την καταιγίδα της GRexit αναφέρει το πρακτορείο Reuters κάνοντας εκτενή αναφορά στις δηλώσεις στελεχών των πρωταγωνιστών των διεθνών δυτικών αγορών. Επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Madeleine Odette Lagarde, εξέφρασε την άποψή της πως μια GRexit «δεν θα είναι και το τέλος του ευρώ».

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μια πιθανότητα», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, τονίζοντας πως ένα τέτοιο βήμα «δεν θα είναι περίπατος», αλλά πως «πιθανώς δεν θα σημάνει και το τέλος του ευρώ». Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο αυριανό (29/5/2015) έντυπο φύλλο της εφημερίδας.

«Έχουμε κανόνες. Έχουμε αρχές. Δεν μπορεί να δοθεί μισή αξιολόγηση. Αυτή η αξιολόγηση δεν θα γίνει βιαστικά. Με αυτό η κανονική εκταμίευση των υπόλοιπων χρημάτων μέχρι το τέλος Ιουνίου πρακτικά αποκλείεται. Διότι αυτό προϋποθέτει συμφωνία όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων με την Αθήνα. Μόνο τότε θα μπορούσαν τα αρμόδια όργανα των πιστωτών να αποδεσμεύσουν τα εναπομείναντα 7,2 δισεκατομμύρια», σχολιάζουν οι συντάκτες της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Kerstin Schwenn και Werner Mussler.

Η Lagarde διευκρινίζει ακόμη ότι δεν θεωρεί υπεύθυνο το ΔΝΤ για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφύγουν την επαπειλούμενη χρεωκοπία μια από τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει οι ίδιοι να λάβουν προληπτικά μέτρα», συνεχίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ από την Δρέσδη. Αν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις, θα μπορούσαν οι χώρες της ευρωζώνης και η ΕΚΤ να δώσουν στους Έλληνες «λίγο αέρα να αναπνεύσουν», καταλήγει.

Νωρίτερα το πρωί (28/5/2015) δήλωνε σε συνέντευξή της στο Γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει πριν η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της καταλήξουν σε συμφωνία «ρευστό έναντι μεταρρυθμίσεων».

«Βρισκόμαστε όλοι στη διαδικασία της επεξεργασίας μίας λύσης για την Ελλάδα και δεν θα έλεγα ότι έχουμε επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα», δήλωσε από τη Δρέσδη η Christine Madeleine Odette Lagarde. «Τα πράγματα έχουν προχωρήσει, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει», είπε προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Αλλά και ο Business Insider κάνει λόγο για αποτυχία στις διαπραγματεύσεις και αναφέρεται στην συγκεκριμένη συνέντευξη της Lagarde, σε σημερινό (28/5/2015) του δημοσίευμα με τον έντονο τίτλο «Συνετρίβησαν οι ελπίδες της Ελλάδος για γρήγορη λύση».

Η Ελλάδα είναι πασιφανές πως δεν ανήκει στην Δύση και δεν έχει κανέναν λόγο να επιδιώκει την παραμονή της στην ευρωζώνη, ειδικά κάτω από τόσο σκληρές και αντίξοες συνθήκες. Δεν μπορώ -και δεν θέλω- να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε κόστος να κρατήσει αλυσοδεμένη τη χώρα σε μια κατάσταση που δεν έχει ούτε παρόν, αλλά κυρίως δεν έχει κανένα μέλλον.

Ξημερώνει μια αποφράδα ημέρα για ολόκληρο τον πλανήτη, αυτή της επετείου της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς. Πριν από αυτήν την οριστική άλωση, είχε προηγηθεί η άλωση της από τους Φράγκους το 1204 που ουσιαστικά είχε αρχίσει να σηματοδοτεί την λήξη της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Οι Φράγκοι κάνουν το ίδιο και σήμερα. Είναι έτοιμοι να αλώσουν όχι την Κωνσταντινούπολη, αλλά τα συντρίμμια ενός έθνους πολύ γερά θεμελιωμένου από τον Ιωάννη Α. Καποδίστρια, αλλά εξαθλιωμένου από όλους τους μετ' αυτόν κυβερνήτες του.

Η Ελλάς πέφτει και πάλι στα χέρια των δυτικών, γιατί έτσι θελήσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου