Προφάσεις για έξοδο! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/06/2014

Προφάσεις για έξοδο!

Το έχω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά και για τους πλέον δύσπιστους. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πάρει απόφαση αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε. 

Σε μία κίνηση εντυπωσιασμού και επανάκτησης της χαμένης του αξιοπιστίας στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας David William Donald Cameron προειδοποίησε με έξοδο από την Ε.Ε. τόσο τους Ευρωπαίους εταίρους του, όσο και την Angela Dorothea Merkel αν, τελικά, επιλεγεί στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Jean-Claude Juncker.

Πρόκειται σαφώς για πρόφαση με δεδομένο ότι μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν υπέρ της εκλογής Juncker. Αυτό που είναι η πραγματική αιτία, αλλά δεν την παρουσιάζουν τα διεθνή και Ελληνικά μέσα ενημερώσεως, είναι πως η αιτία της αλλαγής της στάσης του Βρετανού πρωθυπουργού δεν είναι άλλος από τον ηγέτη του UKIP, τον μεγάλο νικητή των ευρωεκλογών Nigel Farage. Ο Cameron έχει διαπιστώσει πως σύσσωμη η κοινή γνώμη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει αυτόν που θα τη λυτρώσει από την Ε.Ε. και θα θέσει σε εφαρμογή το περιβόητο Brexit (σχέδιο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.). Βλέπει πως αυτή τη στιγμή πρέπει να κινηθεί δραστικά και η επιλογή του είναι να "κρεμάσει" την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία σημειωτέον δεν ανήκε στους υποστηρικτές του Juncker αλλά "σύρθηκε" σε αυτήν προκειμένου να κρατήσει τη λεπτή ισορροπία με το Ηνωμένο Βασίλειο! Σίγουρα δεν θα νιώθει και πολύ καλά με την όχι και τόσο "καθαρή" στάση του Βρετανού πρωθυπουργού!

Οι επόμενες μέρες αναμένονται "καυτές" ακόμα και για τους ψυχρούς Βορειοευρωπαίους που προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής.

1 σχόλιο:

  1. Τα βαθύτερα σχέδια του Putin είμαι βέβαιος πως δεν τα έχει μοιραστεί ούτε με τους στενότερους συνεργάτες του. Το σίγουρο είναι πως οι Ρώσοι έχουν μελετήσει την ιστορία τους και την ιστορία του Βυζαντίου και προφανώς προσανατολίζονται στην επαναφορά της τσαρικής αυτοκρατορίας. Έχουν μελετήσει τα λάθη τους και οπωσδήποτε βαδίζουν με πιο προσεκτικά βήματα από αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή