Νέος φόρος ακίνητης περιουσίας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/05/2014

Νέος φόρος ακίνητης περιουσίας

Μόλις τρεις μέρες πριν έγραφα πως για να διαψεύδει η κυβέρνηση, μας περιμένουν νέα μέτρα! Να που σήμερα και πάλι επαληθεύεται -δυστυχώς- του λόγου το αληθές. Σε πλήρη αντίθεση με όλες τις προεκλογικές και αστήρικτες δηλώσεις του πρωθυπουργού για μεσοπρόθεσμα και μειώσεις φορολογίας, έρχεται η πραγματικότητα!

Όπως γράφει το "ΕΘΝΟΣ", τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο Ε9 αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας, ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καλέσει 5 εκατομμύρια νοικοκυριά για να καταβάλουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας. Επιπλέον οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως τις περιουσιακές αλλαγές που σημειώθηκαν στο 2013, καθώς και τους αδήλωτους «τακτοποιημένους» χώρους θα έχουν την υποχρέωση να τους δηλώσουν με τη θεσμοθετημένη ηλεκτρονική μορφή.

Ευνοημένοι θεωρούνται όσοι διατηρούν ακίνητα με αντικειμενική αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ αφού ο νέος φόρος θα φέρει μειώσεις στις φορολογικές τους επιβαρύνσεις, ωστόσο από την άλλη πλευρά στους φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία θα φέρει περισσότερους φόρους. (αυτοί άλλωστε είναι και οι περισσότεροι)

Ο Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας θα επιβάλλεται στα ακίνητα που κατέχουν οι φορολογούμενοι την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από 1/1/2014. Ο συγκεκριμένος φόρος επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα ανεξάρτητα αν είναι κτίσματα, οικόπεδα, εντός ή εκτός σχεδίουΠάρκινγκ και βοηθητικοί χώροι θα φορολογούνται κανονικά και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να καταβάλουν φόρο για το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης. Από τον φόρο αυτό απαλλάσσονται τα κτίσματα που προορίζονται για αγροτική χρήση (μαντριά, στάνες, στάβλοι, κοτέτσια, θερμοκήπια, χώροι αποθήκευσης προϊόντων φυτικής παραγωγής)

Οι συντελεστές υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων όπως τον δημοσιεύει το "ΕΘΝΟΣ" έχει ως εξής:
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να λέει ότι θέλει! Ο λαός, όμως, πρέπει να καταλάβει πως η πολιτική δεν είναι άλλο από την καθημερινότητά του! Αν η καθημερινή μας ζωή αντιμετωπίζει προβλήματα, σημαίνει πως οι διαχειριστές της, δηλαδή οι πολιτικοί, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους! Ας λένε οι ίδιοι ότι θέλουν! Ας λένε τα δελτία ειδήσεων όσα "θα" θέλουν! 

Δεν έχουμε καιρό για άλλο ύπνο! Πρέπει να ξυπνήσουμε και να τους απολύσουμε όλους! Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να σταματήσουμε να τη δίνουμε στον κάθε αγύρτη που αυτοπροβάλλεται ως "σωτήρας του Έθνους".

Ως εδώ! Είναι η ζωή μας και θα την πάρουμε πίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου