Σοβαρό θέμα διαφάνειας που αποσιωπά η κυβέρνηση! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/04/2014

Σοβαρό θέμα διαφάνειας που αποσιωπά η κυβέρνηση!

Από τις 10 Απριλίου του 2014 υπάρχει καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό του Hot Doc η οποία είναι πολύ σοβαρή και πλήττει καίρια την αξιοπιστία της κυβέρνησης, της συμπολίτευσης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλων των κομμάτων που βρίσκονται εντός της Βουλής, όλων των κομματιδίων που έχουν σχηματιστεί και έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημερώσεως και κυρίως σε όλο τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο της χώρας μας γιατί όλοι αυτοί αποσιωπούν το γεγονός

Σύμφωνα με την καταγγελίαμια δικογραφία περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο

Το διπλό σκάνδαλο που αποκαλύπτει το Hot Doc,  αφορά τόσο τον χρηματισμό πολιτικού, όσο και το γεγονός της συγκάλυψης, αφού εδώ και τέσσερις μήνες η δικογραφία δεν έχει φτάσει στη Βουλή για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.

Δεν ισχυρίζομαι πως η καταγγελία είναι αληθής. Η σιωπή όμως και η απόκρυψη από τα καθημερινά δελτία ενημέρωσης με προβληματίζει πάρα πολύ! Ο σοφός λαός λέει πως "Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά". Αυτό στο οποίο πρέπει να προβεί επιτακτικά και άμεσα η κυβέρνηση είναι είτε να διαψεύσει με στοιχεία την καταγγελία και να τιμωρηθεί για συκοφαντία ο δημοσιογράφος ή να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ο υπουργός και να δικαστεί επί δωροδοκία και χρηματισμό και ότι άλλο τον βαρύνει ποινικά! 

Είναι τραγικό αν αναλογιστεί κανείς πως στο υπουργείο των Εσωτερικών έχει υπαχθεί όλο το project της "διαφάνειας" του δημόσιου βίου! Αυτή τη διαφάνεια ονειρεύεται η κυβέρνηση; Να κρύβονται επιμελώς οι βρωμιές και να μη γίνεται λόγος; Όσο συνεχίζεται αυτή αποσιώπηση, τόσο επιβεβαιώνεται πως όλες οι εξαγγελίες, όλες οι δηλώσεις περί διαφάνειας είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση και τελικά ο δημόσιος βίος είναι τόσο διαπλεκόμενος που θα χρειαστεί Ηράκλειος προσπάθεια για την απομάκρυνση του κόπρου του Αυγεία! 

1 σχόλιο:

  1. Βασίλης Μακρῆς30 Απριλίου, 2014 12:50

    Πρόκειται για ολοφάνερη συγκάλυψη παρανομίας και απόκρυψη της πραγματικότητας. Εφευρίσκουν μια σειρά από κακέκτυπες προφάσεις που συγκρούονται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, την ίδια ακριβώς στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας διώκονται για την παραμικρή οφειλή (λο΄γω έμπρακτης αδυναμίας) προς το Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή