ΕΠΕΙΓΟΝ: Ζητούνται ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί για τον "νευρόσπαστο" νεο-έλληνα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/03/2014

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ζητούνται ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί για τον "νευρόσπαστο" νεο-έλληνα

Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει στα μάτια και στα αυτιά του αυτή τη στιγμή. Πριν από μερικές μέρες διάβαζα στο ειδησιογραφικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 πως «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras) ήταν το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.(!!!)

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, θα είναι το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου.

Το κόμμα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», μαζί με την πολιτική δύναμη «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» στηρίζουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, χωρίς, όμως, την απευθείας συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe, τέλος, «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» συγκεντρώνει, στη φάση αυτή, το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Χτες (5/3/2014) και σύμφωνα με στον Skai, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα που θα συμμετέχουν στο ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Στα ψηφοδέλτια των πέντε ιταλικών εκλογικών περιφερειών (βορειοδυτική, βορειοανατολική, κεντρική Ιταλία, νότος, νησιά) συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων, τα ονόματα της δημοσιογράφου και συγγραφέα Μπάρμπαρα Σπινέλι, του μουσικού και ποιητή Μόνι Οβάντια, του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κούρτσιο Μαλτέζε, του ιστορικού Αντριάνο Πρόσπερι και του συγγραφέα Ερμάνο Ρέα.

Δεν πρόκειται να πολιτευθεί, τελικώς, με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αντρέα Καμιλέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μην συμφώνησε με την υποψηφιότητα, συνεργασία του Λούκα Καζαρίνι, ακροαριστερού μέλους των «κοινωνικών κέντρων» της περιοχής «Βένετο» και εκπροσώπου της πιο «αδιάλλακτης» πτέρυγας των διαδηλωτών που αμφισβήτησαν το G8 της Γένοβας το 2001.

Συνολικά, στα ψηφοδέλτια συμπεριλαμβάνονται τριάντα επτά άνδρες και τριάντα έξι γυναίκες. «Ο κάθε ένας πρέπει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά, και εγώ ξέρω να γράφω. Κάποια στιγμή, όμως, σκέφθηκα ότι την ιδέα της Ευρώπης που συμμερίζομαι, έπρεπε να τη στηρίξω και με έναν άλλο τρόπο, με στράτευση σε πρώτο πρόσωπο. Με μια ουσιαστική συμβολή, δηλαδή, στην όλη αυτή προσπάθεια, στη μάχη που δίνουμε» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι.

Σημειώνεται ότι από το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αρχίσει η συλλογή, σε όλη την Ιταλία, των αναγκαίων υπογραφών (τουλάχιστον 3.000 σε κάθε περιφέρεια της χώρας), για να μπορέσει να πάρει μέρος το νέο αυτό «κίνημα πολιτών» στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Είναι δυνατόν, λοιπόν, να μην αντιλαμβανόμαστε πως αυτή τη στιγμή είμαστε πιόνια μιας παγκόσμιας σκακιέρας; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως στην Ιταλία ξέρουν καλά ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο επικεφαλής του και στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες τους; Δεν βλέπουμε ξεκάθαρα το παιχνίδι της προβολής του; Δεν βλέπουμε, παράλληλα, πως αυτό ασκεί ψυχολογική βία σε όσους δεν θέλουν αριστερή ή τέτοιου τύπου κυβέρνηση, έτσι ώστε να στραφούν και να συσπειρωθούν στο, τάχα, αντίπαλο δέος τη σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Μέχρι πότε αδέρφια θα φερόμαστε σαν μαριονέτες; Πότε θα σπάσουμε τους σπάγκους (περί σπάγκων πρόκειται και όχι αλυσίδων) και θα κινήσουμε το μυαλό μας μόνο του χωρίς υποβολείς; 

Οι αρχαίοι πάνσοφοι προγονοί μας είχαν Ελληνική λέξη για την μαριονέτα: την έλεγαν "νευρόσπαστον". Σήμερα οι Έλληνες έχουμε καταντήσει "νευρόσπαστοι" και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όπου κι αν στραφείς, άνθρωποι με σπασμένα νεύρα, ανεξέλεγκτο θυμό, χωρίς κανένα σημείο που να μπορείς να τους προσεγγίσεις. Την ίδια ώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, όμηροι και μαριονέτες στο παγκόσμιο κουκλοθέατρο τρέλας και παράκρουσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου