Η αποτυχία των επαναστάσεων - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/10/2015

Η αποτυχία των επαναστάσεων

Η Γαλλική επανάσταση του 1789 έγινε για να καταργηθεί η απολυταρχία της μοναρχίας καθώς και το φεουδαρχικό σύστημα, προκειμένου να επικρατήσει η "δημοκρατία" όπου κυρίαρχα στοιχεία της ήταν κατά τους επαναστάτες το τρίπτυχο "liberté, égalité, fraternité" (ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη). Τελικά την "δημοκρατία" και το "όραμα" της επανάστασης ανέτρεψε λίγο αργότερα ο Napoléon Ier Bonaparte, αλλά ακόμα κι αυτό έχει πολύ λίγη σημασία αν δούμε τελικά τι απέμεινε μέχρι τις ημέρες μας από εκείνη την επανάσταση.

Η Γαλλία (και όχι μόνο) σήμερα έχει διώξει τους "αντιλαϊκούς και σπάταλους" βασιλιάδες και στην θέση τους έχει ... προέδρους, "δημοκρατικά" επιλεγμένους από τον λαό. Τελευταίος πρόεδρος "βουλήσει λαού" έχει εκλεγεί ο επισκέπτης της χώρας μας, François Gérard Georges Nicolas Hollande, που θα παραμείνει για λιγότερο από δύο μέρες σε μία χώρα που μαστίζεται από την ανέχεια και την παρατεταμένη οικονομική ύφεση για περισσότερο από πέντε χρόνια.

Ο "λαϊκός" πρόεδρος δεν μπορεί να αποχωριστεί τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής που του επιβάλλει το "λαϊκό" του καθήκον και έτσι θα διανυκτερεύσει στην Βασιλική (ειρωνεία;) σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, στο κέντρο των Αθηνών.

Η πολυτελής σουίτα των ... 400 τετραγωνικών μέτρων(!!!) έχει πανοραμική θέα ολόκληρης της Αθήνας, που περικλείει την Πλατεία Συντάγματος, την Ακρόπολη, το Κοινοβούλιο καθώς επίσης και τον λόφο του Λυκαβηττού. Είναι επιπλωμένη με κομμάτια των οίκων Christie's και Sotheby's, αλλά και με πρωτότυπα έργα τέχνης, ενώ διαθέτει μαρμάρινο τζάκι και ένα πιάνο αντίκα. Στην πολυτελή ιδιωτική τραπεζαρία της σουίτας μπορούν να παρακαθίσουν άνετα 16 προσκεκλημένοι.

Το κύριο υπνοδωμάτιο είναι το ιδιωτικό με δικό του καθιστικό, μεγάλη γκαρνταρόμπα και boudoir (μικρό σαλόνι με εκλεπτυσμένη διακόσμηση). Το κύριο λουτρό είναι από μάρμαρο και διαθέτει τηλεόραση με επίπεδη οθόνη πλάσματος, ντουζιέρα ατμού με τζάμι και μεγάλη μπανιέρα με υδρομασάζ. Αν όλα αυτά χρειάζονται στον Γάλλο πρόεδρο για να περάσει λιγότερο από 48 ώρες σε μία χώρα, νομίζω πως τελικά δικαιώνεται η Marie Antoinette που δικαίως δεν κατάλαβε τι το παράξενο υπήρχε στον τρόπο ζωής της.

Ανάλογα παραδείγματα μπορεί να δει κανείς σε όλες τις χώρες του κόσμου, μη εξαιρουμένης της πατρίδος μας που άλλαξε το πολίτευμα για να μην πληρώνει ο λαός την βασιλική οικογένεια. Αντ' αυτού σήμερα πληρώνουμε όλους τους εν ζωή προέδρους της δημοκρατίας, καθώς και τις συντάξεις ζώντων και νεκρών.

Πραγματικά η κατάσταση θα οδηγούσε σε απελπισία και απόγνωση, εάν δεν υπήρχε το αντιστάθμισμα του «δια του Σταυρού πολιτεύματος» που μας δίδαξε ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας. Ήταν, ίσως, ο μοναδικός κυβερνήτης της ανθρωπότητος που υλοποίησε στην σύγχρονη ιστορία την πολιτική και το ήθος που κυριολεκτικά ενσαρκώνει την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη. Πρέπει να καταλάβουμε πολύ καλά πως μόνο το μόνο φιλολαϊκό, δίκαιο και ανθρώπινο πολίτευμα δεν προέρχεται από τους ανθρώπους και δεν είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Είναι Θείο δώρο, μας δόθηκε και εμείς ως αχάριστοι το πετάξαμε, αντικαθιστώντας το με τις ηλίθιες επινοήσεις μας.

7 σχόλια:

  1. Tα υπερεθνικά γνωστά και μη εξαιρετέα κέντρα λήψης αποφάσεων έθεσαν στη Γαλλική εξέγερση, διότι περί εξεγέρσεως επρόκειτο, τρεις αντιφατικές έννοιες. Η ισότητα η οποία παραπέμπει στην οικονομική τάξη πραγμάτων, αντιστρατεύεται ευθέως τη δημιουργική ελευθερία, ως ατομικό δικαίωμα στους όρους της παραγωγικής διαδικασίας. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω σίγουρα δεν προκύπτει η αδελφοσύνη, παρά μόνον οι εκατέρωθεν αδελφότητες και συντεχνίες. Η επ-ανάσταση, ως πρακτικό παρεπόμενο αναδημιουργίας στο εξεγερμένο πολιτικό περιβάλλον για τη διάδοχη κατάσταση, παρέμεινε μάλλον ζητούμενο, παρά δεδομένο, όπως σε όλες σχεδόν τις εξεγέρσεις. Όσον αφορά τη Γαλλία και τον Κοραή της είναι η ανοικτή κρυφή πληγή των ευρωπαϊκών λαών και ιδιαιτέρως για την Ελλάδα, ισάξια της Τουρκίας. "...εκείνος που "κάλεσε" στην μεγαλύτερη επανάσταση, ήταν ο Χριστός...!"

    “O κόσμος είναι ανάλατος και άγευστος”, λες εσύ φίλε μου. Και εκατό φορές μου το επαναλαμβάνεις πώς ο κόσμος είναι ανάλατος κι εκατό φορές εξεγείρεσαι ενάντια σ’ αυτόν τον ανάλατο κόσμο. Και καμαρώνεις με την ονομασία του επαναστάση και απειλείς να ανατρέψεις τον κόσμο. Ξεκίνα από την αρχή και όχι από το τέλος, φίλε μου. Εξεγέρσου πρώτα ενάντια στον εαυτό σου, ενάντια στη δική σου έλειψη αλατιού.

    “Οι άνθρωποι είναι σκοταδιστές και μοιχοί και δολοφόνοι”, λες εσύ φίλε μου. Κι εκατό φορές εξεγείρεσαι ενάντια στην αμαρτία των άλλων ανθρώπων. Όμως, εξεγέρσου πρώτα ενάντια στον εαυτό σου, για να μπορέσεις μετά, με περισσότερη δύναμη και με περισσότερο δίκιο να εξεγείρεσαι ενάντια στους άλλους, και για να μπορέσω κι εγώ να πιστέψω στην επιτυχία της δικής σου επανάστασης.'

    (Αγ.Νικ. Βελιμίροβιτς)

    Ο Ιωάννης Καποδίστριας το έκανε πράξη, εμείς τι κάνουμε? Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γερμανοι δημοσιογραφοι ειχαν αποδωσει στον Σαρκοζι,τον τιτλο Χαμαιλεων Βοναπαρτης,που ταιριαζει μαλλον σε ολους τους Γαλλους προεδρους(εκτος του Ντε Γκωλ).Αληθεια ο Τσιπρας που καποτε τον αποκαλουσε Ολαντρεου,πως αισθανεται διπλα του;Βεβαια ο Τσιπρας δεν εχει τσιπα και το εχει δειξει.Π.χ ποιος αλλος θα ελεγε σε ενα λαο που μπαινη σε περιπετεια διαρκειας,οτι θα κανη τις αγορες να χορευουν,οταν αυτος θα παιζη ζουρνα;Και ο λαος με ψυχολογια κλεπταποδοχου,τον ψηφισε.Ποιος θα πηγαινε χωρις καλη γνωση των αγγλικων,χωρις διερμηνεα, στην συναντηση με τον Κλιντον για να γινεται θεατρο;Στο διαδικτυο εκτος απο την γελοια εμφανιση του Τσιπρα στην Αμερικη,μονο η εικονα του Σαακασβιλι να τρωη την γραβατα του προσφερει κατι αναλογο.Ο Τσιπρας ομως δεν καταλαβαινει τιποτε,κανει το παγωνι.Αυτος ο Ολαντρεου παλι,που στην Γαλλια θεωρειται καμμενο χαρτι,ερχεται να μας υποσχεθη συζητηση για το χρεος και οχι μειωση,που δεν ειναι στο χερι του ετσι και αλλοιως.Α.....ερχεται βεβαια να παρη και κατι απο τα ασημικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανώλη θέλω να μάθω μερικές σκέψεις για το κοντινό μέλλον της παραταξεως από εσένα γιατί όπως πάει η κατάσταση ο Έλληνας θα ζητήσει κάποια πολιτική δύναμη που να εστερνιζεται την πίστη των πατέρων μας και τον αγνό πατριώτισμο γιατί υπάρχει αδιέξοδο.
    1)θα φτιαξετε ιστοσελίδα που θα έχει ολοήμερη ενημέρωση για την επικαιρότητα με την μαγιά της ρωμιοσυνης από την κοινωνία και επίσης έξοδα, έσοδα στο κόμμα,πληρωμές (αν τύχει και είναι αναγκαίο) να βάλετε διαφημίσεις, όπως σας πρότεινε καποιος σε σχόλιο στην διακήρυξη της 25 Μαΐου 2014 ?
    2) θα ξεκινήσετε σεμινάρια κυβερνητικης πολιτικης με έσοδα για το κομμα
    3)θα γίνει το συνέδριο με πάλι με έσοδα?
    4)πόσο πήγε το χρέος και πως θα κανονίστει η αποπληρωμή του?πολύ καλό είναι να γίνει μια συνάντηση φίλων και μελών γι αυτό το θέμα όπως κανατε...περιμένω απαντήσεις ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιστοσελίδα της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» εμπλουτίζεται καθημερινά στα θέματα που κρίνει πως πρέπει να τοποθετηθεί.

    Σε ότι αφορά στα σεμινάρια, υπάρχει από πέρυσι η σκέψη να υλοποιηθούν αλλά προς το παρόν είναι μεγάλο εμπόδιο η έλλειψη χρόνου. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστεί κι αυτό.

    Προφανώς ως συνέδριο εννοείς την κοπή της πίτας. Μοιάζει λίγο δύσκολο να γίνει μια παρόμοια εκδήλωση πριν το νέο έτος, αλλά και πάλι δεν είναι οριστικό.

    Το χρέος, και πολύ καλά κάνεις και το υπενθυμίζεις, έχει φθάσει περίπου στις 12.000€ Θα υπάρξει ανακοίνωση επ' αυτού και στο προσεχές φύλλο της εφημερίδος.

    Κλείνοντας την σύντομη απάντησή μου θέλω να σου πω φίλε Θάνο πως με ευχαριστεί ιδιαίτερα το ότι είσαι ένας νέος άνθρωπος που πραγματικά ενδιαφέρεται για την προσπάθεια και την ενστερνίζεται τόσο βαθειά. Προσπάθησε να φτιάξεις κι εσύ την δική σου ομάδα που θα αναλάβει την διάδοση του αγώνος της Παρατάξεως και την υποστήριξή του ηθικά και υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω φτιάξει ήδη ένα μήνα πριν την ομάδα στο facebook KOINΩΝΙΑ ΑΘΗΝΩΝ άλλα δεν ανακοινώνω πράγματα για προσωπικούς λόγους που θα σου πω από κοντά.Παλι καλά ανακοινώνει ο Κλιμης ο Νταλιανης που και που και κρατάει ζωντανή την ομάδα. Το αισιόδοξο απο αυτήν την πρωτοβουλία στο facebook είναι οτι σχεδόν καθημερινά έρχονται νέα μέλη.

    Σου προτείνω να φτιάξεις στο facebook ιστοσελίδα προσωπική με το όνομα σου, που να έχει την φωτογραφία σου και το είδος της σελίδας ''πολιτικος'' ώστε να ανακοινώνεις και εκεί τα άρθρα σου γιατί με το που το ανακοινώνουμε τα άρθρα σου στο facebook δεν έχει την εικόνα σου παρά μόνο το ονομά σου. Έτσι άπλα ένας blogger γράφει ένω το προσονοιμιο πολιτικός σε διαφημίζει περισσότερο και δίνει κύρος και γίνεσαι γνωστός άνα την διαδυκτιακή Ελλάδα.Οι περρισσότεροι έχουν facebook παρα twitter και λογαριασμό στην google.

    Το συνέδριο εννοώ αυτό που είπες στις 4/9/2015 στην συνάντηση φίλων και μελών και κάνουν διάφορα κόμματα σε διάφορες ημερομηνίες.

    To χρεος είναι αυτό που βγήκε μέτα την πρόσθεση στα 35.000 ευρώ χρεος τα εξοδα για τις εκλογές της 20/09/2015 και μετά τα έσοδα απο πολιτες βγήκαν 12.000 ευρώ?

    Περιοδείες που ανακοινώσατε οτι θα κάνετε θα τις κάνετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μια απορία: βλέπετε οτι κάνουμε έναν άνισο εκλογίκο αγώνα κάθε φόρα. Ειμαστε πολιτες μεσαιας κοινωνικης ταξεως και τωρα που κατακρεουργητε η μεσαια ταξη δεν μπορουμε να ανταπερξεχομαστε ολοι οικονομικα για να βοηθησουμε την παραταξη για να μπουμε στην Βουλη. Χαραχτηριστικό παραδειγμα είναι αυτο που είπες στην τηλεοραση της ΕΡΤ οτι οι δημοσκόποι σου είπαν οτι δώσε 100.000 ευρώ και πας στο 2%. Άρα μια χρηματόδοτηση χρειάζετε από έναν που θα σεβαστεί το πνευμα, το όραμά της παραταξεως και η συμφωνία να δεχετε οτι θα σεβαστει ακομη και την ανεξαρτησια της χωρας,τον πολιτισμο , την οικονομια της. Μια τετοια χρηματοδότηση μπορεί να γίνει απο την ομοδοξη Ρωσσια. Γιατι στο λέω αυτό:

    Πήγα στο 4 συνεδριο της Ιερας συνόδου 22-23 οκτωβριου 2015 με θέμα ''Ευρωπαικος και Ελληνικος διαφωτισμός'' και μεσα απο τις ιστορικες γνωσεις που αντλησα απο αυτούς τους επιστήμονες ειναι οτι η Τσαρικη Ρωσσια σεβοταν τους υποδουλους Επτανησιους. Χαραχτηριστικό παράδειγμα είναι οτι στην Κέρκυρα οι Γάλλοι δεν σεβάστηκαν το λείψανο του Αγίου Γερασίμου΄και το έκρυψαν ενω οι Ρωσσοι το προσκύνησαν. Και οι δύο κατακτητές αλλα ο ένας σέβεται και ο άλλος δεν σέβεται τον πολιτισμό των υπόδουλων. Η σημερινη Ρωσσια είναι διαφορετική γιατι ανθεί η ορθοδοξία ξανά και αυτο φαινεται στην πολιτικη της . Εχει φτιαξει μια στρατιωτική συμαχία την CTRO και οποιος μπαίνει ακολουθει την υπερδυναμη (Ρωσσια)σε στρατιωτικες επιχειρησεις (οχι υποχρεωτικα οπως κανει η Αμερικη στο ΝΑΤΟ) ή αν θελει φευγει . Αυτο το τελαυταιο εγινε με την Γεωργια που εφυγε και πηγε με τους Αμερικανους. Μπορει να γινει με ορθοδοξα στοιχεια απο την Ρωσσια (εκκλησια,κομμα ''ενωμενη Ρωσσια'') με συμφωνια οτι μολις γινουμε κυβερνηση να ακολουθησουμε το προγραμμα της Κοινωνιας με την δραχμη και τα άλλα κ.τ.λ.θα μπουμε στην CRTO και θα φυγουμε απο το ΝΑΤΟ και κλεισουμε συμφωνιες οικονομικες (ας μπουμε με τελωνειακη δεσμευση στην ρωσσικη ομοσπονδια οπως Αρμενια, Λευκορωσια , Καζασταν,) και θα σεβαστει την ανεξαρτησια της χωρας και δεν θα ερθει σαν αποικιοκρατης .

    Ενα αλλο τι γινετε με τους ομογενεις πλουσιους επιχειρηματιες του εξωτερικου;υπάρχουν?δεν υπάρχουν? μπορεί να βρεθεί κανένας από αυτούς να χρηματοδοτησει κανοντας μια συμφωνια οπως σου ελεγα?
    Περιμενω ξανα απαντησεις και σε αυτό. Ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν έχει καμία σχέση με το υπάρχον διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα και γι' αυτό δεν λειτουργεί με τις διαδικασίες που μπορεί να γνωρίζεις από τα κόμματα της συμφοράς.

    Δεν μίλησα ποτέ για συνέδριο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ούτε στα σχέδια, ούτε στον τρόπο λειτουργίας της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» η διοργάνωση συνεδρίου και ειδικά όπως των λοιπών κομμάτων. Αν κοιτάξεις προσεκτικά το video της συνάντησης των μελών στην οποία αναφέρεσαι, θα δεις πως ατυχώς αναφέρθηκε (όχι από μένα), αποτέλεσε μια ατυχή έκφραση που διόρθωσα τοποθετώντας και πάλι τα πράγματα στον τρόπο που τα αντιμετωπίζει η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

    Σε ότι αφορά στην πρότασή σου για δημιουργία προσωπικού μου λογαριασμού στο facebook, θα σου πω δύο σκέψεις μου:
    1) Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική μου προβολή, αλλά το να διαδοθούν σωστές πολιτικές θέσεις που είναι προς όφελος της Πατρίδος. Συνεπώς και το όνομά μου πολύ είναι. Θέλω να διαβάζουν ΤΙ λέω και όχι το ΠΟΙΟΣ το λέει.
    2) Ένας λαός που περιμένει το facebook για να σκεφτεί πολιτικά, είναι άξιος αφανισμού.

    Σε όλα τα άλλα που αναφέρεσαι, επειδή εδώ ίσως δεν ενδιαφέρουν τους περισσότερους, θα φροντίσω να υπάρξουν απαντήσεις στην εφημερίδα και στο site της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή