Το ΟΧΙ στην δικτατορία και στην δημοκρατία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/10/2015

Το ΟΧΙ στην δικτατορία και στην δημοκρατία

Σε έναν από τους ειδησιογραφικούς ιστότοπους διάβασα ένα αρκετά πετυχημένο σχόλιο κάποιου αναγνώστη με αφορμή την σημερινή εθνική επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» του 1940: «Φανταστείτε την έκπληξη των Ιταλών αν αντί για τον Μεταξά, το ΟΧΙ το είχε πει ο Τσίπρας».

Αρχικά μου προξένησε γέλιο αλλά όταν συνειδητοποίησα την πικρή αλήθεια που κρυβόταν πίσω από αυτή την φράση, η εύθυμη διάθεση χάθηκε και την θέση της πήρε η βαθύτατη απογοήτευση για την σημερινή μας κατάσταση ως έθνος. Δεν έχουμε καμία σχέση με τους Πατέρες μας, με τους ήρωες που έχασαν την ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και να ζούμε τελικά μια ζωή αδιέξοδη και προβληματική.

Ο Μεταξάς για πολλούς νεοέλληνες θεωρείται δικτάτορας, όμως δεν πρέπει να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στην εξουσία, αλλά στο τι έκανε για την Ελλάδα σαν κυβερνήτης της πατρίδος μας. Την κρίσιμη ώρα απέναντι στην πανίσχυρη Ιταλία, χωρίς συμμάχους, χωρίς βοήθεια, γονάτισε μπροστά στον Σταυρό του Χριστού και ζήτησε την βοήθειά Του για την απόφαση που θα έπαιρνε. Αυτό είναι μαρτυρία της ίδιας του της κόρης και φανερώνει το ποιο ήταν το στήριγμα και η ελπίδα αυτού που σήμερα οι ανιστόρητοι εμπαθείς φιλοευρωπαίοι νεοέλληνες αποκαλούν δικτάτορα.

Αντίθετα, στην σημερινή εποχή, όπου οι νερόβραστοι πια νεοέλληνες εκλέγουμε -τάχα- "δημοκρατικά" μέσω των μονίμως νοθευμένων και αδιαφανών δημοκρατικών διαδικασιών εκλογών των εκβιαστικών διλημμάτων, είπαμε ένα ΟΧΙ στους Ευρωπαίους και επειδή δεν έχουμε ούτε ψήγμα από την πίστη των προγόνων μας το πήραμε αμέσως πίσω ψηφίζοντας και πάλι στην εξουσία αυτούς που κοροϊδεύουν τον Θεό και τους ανθρώπους και διαλύουν την πατρίδα.

Οι πρόγονοί μας ήσαν ανδρείοι και ατρόμητοι γιατί πρωτίστως πίστευαν στον Θεό και όχι στους δυτικούς ή στις δυνάμεις τους. Εμείς είμαστε δειλοί και ανόητοι γιατί στηρίζουμε τις ελπίδες μας στους τεχνοκράτες και τους φαιδρούς απογόνους των βάρβαρων Φράγκων. Δεν είμαστε άξιοι ούτε την μνήμη των προγόνων μας να εορτάσουμε γιατί έχουμε απομακρυνθεί τόσο πολύ πια από την νοοτροπία τους που δεν καταλαβαίνουμε το μέγεθος της θυσίας τους.

Η σημερινή "δημοκρατία" που διέπει τους δυτικούς και χαρακτηρίζει την Ε.Ε., που τόσο πιστά ακολουθεί το σάπιο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αποδεικνύει πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ακυρώσει την λογική του σε τέτοιο βαθμό που δεν χρειάζεται να του επιβληθεί δικτατορία με όπλα. Έτσι, με προπαγανδιστικές δημοσκοπήσεις, με νοθευμένες εκλογές και με "θεσμικά" όργανα που κανείς δεν εκλέγει, έχει επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη -και όχι μόνο- μια ιδιότυπη δικτατορία όπου όλοι είναι χαρούμενοι γιατί έχουν την ψευδαίσθηση πως επηρεάζουν και συμμετέχουν σε αυτήν.

Ο φετινός εορτασμός του ιστορικού ΟΧΙ του τότε πρωθυπουργού Ιωάννου Π. Μεταξά πρέπει να γίνει αφορμή προβληματισμού για όλους μας έτσι ώστε να στρέψουμε το ταχύτερο την ελπίδα μας στην μόνη σωτηρία του έθνους: Στον Θεό των Πατέρων μας και την Παναγία Μητέρα Του που πάντοτε σκέπαζε το έθνος μας γιατί Της το ζητούσαμε.

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ'ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ29 Οκτωβρίου, 2015 18:26

    Με μια φράση :Ανάξιοι απόγονοι ένδοξων προγόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή