Οι σύγχρονοι Εφιάλτες - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/07/2015

Οι σύγχρονοι Εφιάλτες

Αφιερώνω το παρόν δημοσίευμα του Independent σε όλους όσοι "μάχονται" για μια Ελλάδα εντός του ευρώ. Το παραθέτω σε μετάφραση από το Αγγλικό κείμενο έτσι ώστε ουδείς να έχει την αμφιβολία για το ποιόν των υπερασπιστών του ευρώ και της ευρωζώνης. Χωρίς πατρίδα, αδίστακτοι καιροσκόποι που αποσκοπούν μόνο στο προσωπικό τους συμφέρον και δεν διστάζουν να καταρρακώσουν ένα έθνος ολόκληρο προκειμένου να κερδοσκοπίσουν.

«Η Αντιγόνη Λουδιάδη έχει ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα για την τόλμη που επιδεικνύει στα deals που κλείνει και τώρα βρίσκεται στο τιμόνι μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης», γράφει ο Independent σε λεζάντα κάτω από την φωτογραφία της.

Το δημοσίευμα στην συνέχεια αναφέρει: «Αν νομίζατε ότι η πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που έκανε την συμφωνία για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ θα μπορούσε να είχε εκδιωχθεί από το City του Λονδίνου, ξανασκεφτείτε το.

Η Αντιγόνη Λουδιάδη, ευρύτερα γνωστή ως «Άντι», έχει ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα από την τράπεζά της για τα τολμηρά της deals και τώρα βρίσκεται επικεφαλής σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης, την Rothesay Life.

Η 52χρονη, η οποία ζει με την οικογένειά της σε ένα τεράστιο σπίτι στο δυτικό Λονδίνο, ήταν ένα από τα φωτεινότερα αστέρια στην έδρα της Goldman Sachs, στην Fleet Street.

Ενώ αναφέρει την εθνικότητα της ως Ελληνίδα, η εκπαίδευσή της υπήρξε όσο περισσότερο Αγγλική μπορούσε να είναι. Αφού πήγε σχολείο στο Cheltenham Ladies' College, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πριν να ενταχθεί στο δυναμικό της JPMorgan και κατόπιν της Goldman Sachs στην οποία απέκτησε την ιδιότητα του συνεργάτη το 2000.

Οι συνάδελφοί της την περιγράφουν ως «έντονα έξυπνη», αν και σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ήταν απλά έντονη. Λέγεται ότι κάποιοι εργαζόμενοί της προσποιούνταν ότι μιλούσαν στο τηλέφωνο όταν περπατούσε πλάι στο γραφείο τους για να την αποφύγουν.

Η ευχέρεια της στην Ελληνική γλώσσα και οι ισχυρές διασυνδέσεις της στη χώρα συνέβαλαν στο να λάβει την προσοδοφόρα εντολή να κλείσει εκείνες τις οικονομικές ευκαιρίες που θα «φτιασίδωναν» τα χρέη της χώρας.

Ο Χριστόφορος Σαρδελής, πρώην επικεφαλής του φορέα διαχείρισης χρέους της Ελλάδος που ασχολήθηκε με τις συναλλαγές μαζί της, δήλωσε στο Bloomberg ότι ήταν «πολύ επαγγελματική – λίγο επιθετική, όπως είναι ο καθένας στην Goldman Sachs». Αλλά η Ελληνική κυβέρνηση την εμπιστεύτηκε και πρέπει να θυμόμαστε ότι η τότε κυβέρνηση ήταν πολύ πιο δεξιά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που άρεσε περισσότερο σ' αυτήν φαίνεται να ήταν ο τρόπος με τον οποίο μπορούσε να φτιασιδώσει τη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Η συμφωνία που η ίδια συνέλαβε φέρεται να απέφερε στην τράπεζα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, αν και μόνο η Goldman γνωρίζει την πραγματική εικόνα.

Σύμφωνα με αναφορές, η αμοιβή της άγγιζε έως και τα 12 εκατομμύρια δολάρια ετησίως όταν βρέθηκε να ηγείται από κοινού του ομίλου επενδυτικής τραπεζικής. Όχι ότι δεν ήταν μια αγχωτική εργασία. Σε μια συνέντευξή της το 2005, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι ήταν «μια τυπική εργασιομανής καπνίστρια» με ένα «αγχωτικό πρόγραμμα».

Η Goldman της ανέθεσε τη διεύθυνση της Rothesay Life όταν αυτή συστάθηκε το 2007 για να αγοράσει τα συνταξιοδοτικά ταμεία μεγάλων εταιρειών. To City αναμένει ότι η Λουδιάδη θα λάβει ένα μεγάλο μπόνους όταν η Rothesay εισαχθεί στο χρηματιστήριο του χρόνου με αξία 3 δις λιρών».

Εσείς ακόμα πιστεύετε στην "πατριωτική" εκδοχή της παραμονής στο ευρώ;

1 σχόλιο:

  1. Αυτά είναι ψιλά καί ακατανόητα γράμματα γιά όλους εκείνους τούς αφελείς που δέν μπαίνουν κάν στόν κόπο νά αναρωτηθούν άν πίσω από τό φαίνεσθαι υπάρχει κάτι άλλο...Καί γίνονται καί διαπρύσιοι υποστηρικτές αυτού τού διεφθαρμένου πολιτικόυ συστήματος (διεθνούς καί εγχωρίου) καταπίνοντας αμάσητο ό,τι ψεύδος τούς προσφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή