Τι μέλλον έχουμε με τέτοιους πολιτικούς; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/07/2015

Τι μέλλον έχουμε με τέτοιους πολιτικούς;

Ανασχηματισμός σημαίνει νέα πρόσωπα, αλλά όχι απαραίτητα και νέες ιδέες στην κυβέρνηση. Ειδικά ο χθεσινός (17/7/2015) ανασχηματισμός ήταν το επιστέγασμα των φασιστικών ενεργειών της κυβέρνησης που αψήφισε την λαϊκή βούληση και επέβαλε το ξεπούλημα της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρωθυπουργός με τον χειρότερο τρόπο εξεδύθησαν της ιδεολογίας τους -αν είχαν ποτέ- και θύμισαν έντονα τους προκατόχους φιλοευρωπαϊστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με διαδοχικούς ανασχηματισμούς επέβαλλαν την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος προς την απόλυτη καταστροφή.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε μαζί τους ανθρώπους που δεν ορκίζονται στο Θεό αλλά στην συνείδησή τους και να καταλάβουμε ποιες αρχές και ποια ηθική θα προσπαθήσουν "συνειδησιακά" να επιβάλλουν στην Ελληνική κοινωνία.

«Εγώ έκανα μία συνειδητή επιλογή, μαζί με τους συνεργάτες μου, την οποία πλέον εδώ που φτάσαμε, δεν έχω κανένα πρόβλημα, με όλη την ευθύνη αυτής της επιλογής, να την πω δημοσίως και να την πω και σε σας, διότι εδώ που μας φτάνουνε. Εγώ εδώ και έναν χρόνο διατηρώ διπλό ταμείο. Ένα μαύρο και ένα άσπρο. Ακούστε με προσεκτικά. Δεν νιώθω ούτε είμαι παράνομος, είμαι ο πιο διαφανής που υπάρχει, οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να έρθει και να το δει στο ταμείο, και τα έσοδά του και τα έξοδά του, και αυτός είναι ο λόγος που έχω κρατήσει μία κοινωνία όρθια. Όταν πριν από δύο χρόνια έπαιρνα 42.000 και τώρα παίρνω 20.000 τον μήνα πώς θα βρεθούν τα υπόλοιπα;». Ο άνθρωπος που έκανε αυτήν την δήλωση το 2013 σήμερα επιβραβεύτηκε από το Ελληνικό κράτος με θέση υφυπουργού σε θέματα Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ επιπλέον θα είναι μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Προφανώς η ανασυγκρότηση την οποία θα επιβλέψει ο νέος υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είναι (;) η δημιουργία "διπλών ταμείων" σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, ενώ σε ότι αφορά στην πάταξη της διαφθοράς δεν θέλω να σκεφτώ τι θα προτείνει ένας άνθρωπος με αυτό το σκεπτικό.

Υφυπουργός σε θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων και συνεπώς των ασφαλιστικών ταμείων, αναλαμβάνει γνωστός γελωτοποιός -ο όρος κωμικός πόρρω απέχει από την καριέρα του- που μόλις έμεινε άνεργος "καλλιτεχνικά" περιπλανήθηκε πολιτικά από την ΠΟΛΑΝ του πρώην πρωθυπουργού, στους ανεύθυνους Έλληνες με τους οποίους τον προηγούμενο Δεκέμβριο δημιούργησαν ένα ζήτημα περί χρηματισμού βουλευτών στο θέμα της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας. Από κατήγορος, όμως, βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος αλλά τελικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο με την απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Πάνου Παναγιωτόπουλου, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για την κακουργηματική πράξη δωροδοκίας βουλευτή. Η κυβέρνηση ανετράπη και αντίθετα με τις προβλέψεις, οι ανεύθυνοι Έλληνες εισήλθαν εκ νέου στην βουλή. Σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση έχοντας, προφανώς, ξεχάσει και τον "πατριωτικό" τους προσανατολισμό και τις μεθόδους που ακολούθησαν.

Ένα ακόμα παράδειγμα του πολιτικού ήθους που επικρατεί σήμερα στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο της πατρίδος μας είναι η απίστευτη ομολογία (κατόπιν εορτής όπως πάντα) ενός κυβερνητικού βουλευτού που δεν είχε συμπληρώσει εικοσιτέσσερις ώρες ως βουλευτής και το πρώτο που ψήφισε ήταν υπέρ της προδοτικής συμφωνίας σε βάρος της χώρας μας. Εντελώς λαϊκίστικα και χωρίς ίχνος ντροπής αποφάσισε -τάχα- να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, στον "ναό της σύγχρονης πολιτικής", στο facebook! (O tempora o mores) «Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής. Επίσης νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει άρα και ο ίδιος ο Σόιμπλε, ότι όταν φορτώνεις μέτρα στον Τσίπρα, αυτός χάνει βουλευτές. Δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη τακτικών ελιγμών. Νομίζω ότι είναι μια άσκοπη προσπάθεια γιατί κρίνω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οργανωμένες δυνάμεις του δεν έχουν την προετοιμασία να σηκώσουν τέτοιας φύσης ευθύνες. Δεν το λέω υποτιμητικά. Απλώς βλέπω ότι άνθρωποι που αντέχουν στο ξύλο και στα χημικά, και δίνουν τα πάντα για το κίνημα και είναι αλληλέγγυοι, απλώς δεν μπορούν να κυβερνάνε. Αυτό κατά τη γνώμη συνιστά πολιτική αυτοακύρωση του σύριζα. Το ηθικό μεγαλείο δυστυχώς δεν συνιστά πολιτική αρετή. Αλλιώς θα κυβερνάγαμε από το 1944».

Καὶ τί ἔτι λέγω; ἐπιλείψει με γὰρ διηγούμενον ὁ χρόνος περὶ των βο(υ)λευτών και των υπουργών της χώρας, καθώς και των κατορθωμάτων τους. Η Ελλάδα μας δυστυχώς πεθαίνει -ή πιο επίκαιρα καίγεται- από το χέρι αυτών που οπλίσαμε εμείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα της ψήφου μας. Η ιστορία θα μας καλέσει σε απολογία για τις επιλογές μας!

1 σχόλιο:

  1. Τρελαντώνης18 Ιουλίου, 2015 13:19

    Συμπληρώνω τον Αρκά:

    .......ο οποίος ταυτίζεται με τον δείκτη νοημοσύνης του λαού........

    ΑπάντησηΔιαγραφή