Υπόθεση FIFA: Ακόμα μια βρώμικη ανάμειξη των ΗΠΑ (;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/06/2015

Υπόθεση FIFA: Ακόμα μια βρώμικη ανάμειξη των ΗΠΑ (;)

Έχουμε πει και άλλοτε κατά το παρελθόν, πως δεν υπάρχει τίποτε που να γίνεται τυχαία ή έξω από σκοπιμότητα και να τυγχάνει προβολής από τα μέσα ενημερώσεως. Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και η πολύκροτη υπόθεση που αφορά στο "σκάνδαλο χρηματισμού" στελεχών της FIFA. Αλήθεια, πόσοι από εμάς κάναμε την σκέψη πως και αυτή η υπόθεση είναι ένα παιχνίδι της Δύσης ενάντια στη Ρωσία; Προσωπικά ομολογώ πως δεν πέρασε αυτή η σκέψη από το μυαλό μου, παρά την καχυποψία μου προς την Δύση.

O Dr. Paul Craig Roberts δίνει μια άλλη διάσταση στο ζήτημα και ως γνώστης εκ των έσω της Αμερικανικής τακτικής, μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα πως ξέσπασε έτσι "ξαφνικά" αυτό το "σκάνδαλο". Το άρθρο του έχει τίτλο «Washington Politicizes Football» (H Washington πολιτικοποιεί το ποδόσφαιρο) και σας το παραθέτω αυτούσιο σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο, σε δύο συνέχειες.

Η επίθεση της Washington στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ακολουθεί το σενάριο της επίθεσής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi που διεξήχθησαν από την Ρωσία. Η διαφορά είναι ότι η Washington δεν μπορούσε να σταματήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το να πραγματοποιηθούν στο Sochi και περιορίστηκε στο να τρομοκρατήσει τους δυτικούς με τα ψέματα και την προπαγάνδα. Στο σημερινό σκάνδαλο που είναι ενορχηστρωμένο από την Washington, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εξαγορά της FIFA για να την εξαναγκάσει να αθετήσει την απόφασή της να φιλοξενήσει η Ρωσία το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτό είναι μέρος της agenda της Washington για την απομόνωση της Ρωσίας από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό το ενορχηστρωμένο σκάνδαλο της Washington βρωμάει μέχρι τον ουρανό. Είναι προφανές ότι οι αξιωματούχοι της FIFA έχουν συλληφθεί για πολιτικούς λόγους και ότι ο πρόσφατα επανεκλεγμένος, με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρος της FIFA, Sepp Blatter, αναγκάστηκε να παραιτηθεί κάτω από τις απειλές της Washington ότι θα τον κατηγορήσει κι αυτόν. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή η Washington δεν υπόκειται πλέον στον κανόνα του δικαίου. Στα χέρια της Washington, το δίκαιο είναι ένα όπλο που χρησιμοποιείται ενάντια σε όλους, σε κάθε οργάνωση και κάθε χώρα που παίρνει μια θέση ανεξάρτητα από αυτήν.

Αυτό ανοίγει το δρόμο για την Washington και τον Βρετανικό λακέ της να αναλάβει τη FIFA, η οποία στο εξής θα χρησιμοποιηθεί για να ανταμείψει τις χώρες που συμμορφώνονται με την εξωτερική πολιτική της και να τιμωρήσει εκείνες που ασκούν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

Η μόνη ελπίδα για την Νότια Αμερική, την Ασία και την Ρωσία είναι να οργανώσουν το δικό τους Παγκόσμιο Κύπελλο και να γυρίσουν την πλάτη τους στη διεφθαρμένη Δύση.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Ρωσία, η Ασία και η Νότια Αμερική τόσο πολύ επιθυμούν να είναι μέρος του διεφθαρμένου και ανήθικου δυτικού κόσμου. Γιατί οι χώρες επιθυμούν να συνδέονται με το κακό; Η Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, η Βολιβία, και ίσως η Αργεντινή και η Βραζιλία έχουν μάθει ότι το να είσαι στην δυτική τροχιά αυτό σημαίνει ότι τίθεται η χώρα τους υπό τον έλεγχο της Washington.

Ο Putin, ο Lavrov, και οι ηγέτες της Κίνας λένε ότι το να σχετίζονται με την Δύση είναι σαν να σχετίζονται με την πανούκλα. Ωστόσο, εξακολουθούν να θέλουν να συνδέονται με την Δύση. Γιατί η Ρωσία και η Κίνα πιστεύουν ότι η αυτοεκτίμησή τους εξαρτάται από την έγκριση της Washington;

Η FIFA είναι μια οργάνωση με έδρα την Ελβετία. Ωστόσο, οι συλλήψεις των υπαλλήλων της FIFA είναι βασισμένες σε μια «έρευνα» που ξεκίνησε από το FBI της Washington. Με την επιβεβαίωση της οικουμενικότητας του δικαίου των ΗΠΑ, η Washington διεκδικεί την εξουσία της αστυνομίας και των εισαγγελέων της πάνω σε κυρίαρχα κράτη.

[ Συνέχεια... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου