Πρόοδος είναι η διάλυση της Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

09/06/2015

Πρόοδος είναι η διάλυση της Ε.Ε.

Πενήντα βουλευτές από το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας David William Donald Cameron δηλώνουν έτοιμοι να ενταχθούν σε εκστρατεία υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. αν εκείνος δεν επιτύχει ριζικές μεταρρυθμίσεις στο Ευρωπαϊκό bloc.

Οι βουλευτές αυτοί ξεκίνησαν από χθες (8/6/2015) την εκστρατεία τους ως νέα πολιτική ομάδα την λεγόμενη «Συντηρητικοί για την Βρετανία» (Conservatives for Britain - CfB), η οποία θα υποστηρίζει το αίτημα του Cameron για μεταρρυθμίσεις ζητώντας ταυτόχρονα την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε. αν αυτές δεν επιτευχθούν.

«Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον David William Donald Cameron, αλλά αν οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Ε.Ε. δεν αντιληφθούν την πιθανότητα μία από τις μεγαλύτερες χώρες-μέλη της Ε.Ε. να εννοεί στα σοβαρά ότι απαιτείται θεμελιώδης αλλαγή στη σχέση μας, η πρότασή μας προς τους Βρετανούς ψηφοφόρους θα είναι πιθανώς η έξοδος», δήλωσε ο βουλευτής των Tories Steven John "Steve" Baker.

Από την πλευρά του, ο "ευρωσκεπτικιστής" υπουργός των Εξωτερικών Philip Hammond δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κυβέρνηση χρειάζεται την αλλαγή των ιδρυτικών συμφωνιών της Ε.Ε. για να προστατεύσει τις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει σε ζητήματα όπως η κοινωνική πρόνοια, ώστε αυτά να μη μπορούν να αμφισβητούνται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι εκτιμά πως η επαναδιαπραγμάτευση θα βελτιώσει τη σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε.

«Πάντα θα υπάρχει μία ομάδα συναδέλφων μας που θα θέλει την έξοδο από την Ε.Ε. ό,τι κι αν συμβεί», δήλωσε ο Hammond ερωτηθείς για την ομάδα CfB.

«Δεν βρίσκεται εκεί η κυβέρνηση ... είμαστε σαφείς ότι η Ε.Ε. δεν λειτουργεί όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα, αλλά θεωρούμε ότι μπορεί να διορθωθεί».

Από την πλευρά του ο Baker είπε ότι η CfB έχει ήδη συγκεντρώσει 50 βουλευτές αλλά ο αριθμός αναμένεται σύντομα να αυξηθεί και να φτάσει στους 100, συμπεριλαμβανομένων κάποιων υπουργών.

Η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα αναφερθεί με λεπτομέρειες στις ακριβείς αλλαγές που επιθυμεί σε δεύτερο χρόνο, αλλά ως προτεραιότητές της επισήμανε τους κανόνες ως προς την ελευθερία των κινήσεων και την αποκέντρωση των δικαστικών εξουσιών από τις Βρυξέλλες.

Δημοσκόπηση της εταιρείας ICM εμφανίζει το 59% των Βρετανών να τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και το 41% κατά.

Να σημειώσω εδώ πως η κίνηση αυτή έγινε αμέσως μετά την πρωτοβουλία του αρχηγού του UKIP, Nigel Farage, ο οποίος ξεκίνησε το όλο ζήτημα το Σάββατο 6 Ιουνίου δηλώνοντας πως το κόμμα του μπορεί να πρωτοστατήσει στην εκστρατεία του δημοψηφίσματος.

Ο Farage, σε αντίθεση με τον Cameron, είναι πραγματικά αντίθετος με την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. Από το 2009 αγωνίζεται τόσο από τα έδρανα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, όσο και από την Βρετανία για να δείξει το ποια είναι πραγματικά η Ε.Ε. Αυτός είναι και ο λόγος που τα δυτικά presstitute μέσα ενημερώσεως τον έχουν αποκλείσει.

Από την άλλη πλευρά η δυτική μαριονέτα που επανεξελέγη πρωθυπουργός Cameron, χρησιμοποίησε στον προεκλογικό του αγώνα το σύνθημα και την πολιτική θέση του Farage σχετικά με το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., αλλά με την πρόθεση να το εφαρμόσει υπέρ της Ε.Ε. Ήδη από τις εκλογές και μετά φρόντισε να ατονίσουν οι συζητήσεις σε βάρος της Ε.Ε., ενώ αναμένεται να επιδοθεί σε μια σειρά δηλώσεων και προβολή των απόψεων ότι η Ε.Ε. είναι το μέλλον της Βρετανίας.

Στην εξαγορά των πολιτικών και στην εγκαθίδρυση των απολύτως ελεγχόμενων μαριονετών της βασίζεται η Δύση στον αγώνα που κάνει για την παγκόσμια κυριαρχία. Δεν της αρέσουν οι ελεύθερες φωνές και οι ηγέτες που δεν ελέγχονται και αυτός είναι ο λόγος που σύσσωμη η Δύση εναντιώνεται στην Ρωσία.

Δεν είναι οπισθοδρομική η πολιτική που πρεσβεύει την έξοδο από την Ε.Ε., αλλά ακριβώς το αντίθετο! Μόνο όποιος είναι ελεύθερος μπορεί να προοδεύσει. Δεν είναι taliban όποιος επιθυμεί την ανεξαρτησία και την απόλυτη ελευθερία της πατρίδος του, αλλά αυτός που μετά πάθους υπερασπίζεται την σάπια τακτική της Δύσης που υποτάσσει τους λαούς κάτω από την διαφθορά και την ηθική εξαθλίωση.

Οι σύγχρονοι taliban της Δύσης έχουν κατακλύσει τις ηγεσίες των εθνών και γι' αυτό παρατηρείται η παγκόσμια ύφεση όχι μόνο σε ότι αφορά στα οικονομικά μεγέθη, αλλά και στην παγκόσμια ηθική. Αυτός είναι κι ο λόγος που η Ελλάδα μας δεν είναι ελεύθερη. Ο νοών ... νοείτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου