Η ακούσια Γερμανική βοήθεια - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/06/2015

Η ακούσια Γερμανική βοήθεια

Οι Γερμανοί τάσσονται για πρώτη φορά με μικρή πλειοψηφία της τάξεως του 51% υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εφόσον η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταλήγουν σε μία συμφωνία. Αυτό είναι αποτέλεσμα του επονομαζόμενου politbarometer (πολιτικό βαρόμετρο), δημοσκόπησης επί της ουσίας, το οποίο επικαλείται σήμερα (12/6/2015) το κανάλι της δημόσιας Γερμανικής τηλεόρασης ZDF.

Ωστόσο αυτή η τοποθέτηση των Γερμανών δεν συνεπάγεται την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την καγκελάριο Angela Dorothea (Kasner) Merkel, η οποία είναι αντίθετη στην έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, καθώς το κόμμα της αυξάνει το ποσοστό του μεταξύ των ψηφοφόρων και φθάνει στο 41%.

Περίπου το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι σε νέες παραχωρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το βαρόμετρο που πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες και θεωρείται (;) από τα πιο αξιόπιστα στη Γερμανία. Προσωπικά έχω έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του καθώς θεωρώ πως είναι ο μηχανισμός μέσα από τον οποίο διαμορφώνεται η κοινή γνώμη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτήν την δημοσκόπηση, μόλις το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έναντι του 55% που ήταν στις αρχές του έτους.

Οι συνέπειες που θα έχει στην Γερμανική οικονομία μία ενδεχόμενη GRexit προκαλούν όλο και λιγότερο φόβο στους Γερμανούς. Έτσι, το 65% ανάμεσά τους δηλώνει πως θα προκαλέσει λίγες ή καθόλου αρνητικές συνέπειες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στο διάστημα 9-11 Ιουνίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.230 ατόμων.

Δεν έχει σημασία το γιατί αποφασίζουν έτσι οι Γερμανοί, αλλά το τι αποφασίζουν. Η δημοσκόπηση αυτή εξυπηρετεί αφάνταστα την πατρίδα μας που αν είχε Έλληνες πολιτικούς αυτήν την στιγμή στην κυβέρνηση, θα μπορούσε να επιτύχει την αρμονική έξοδό της από την ευρωζώνη, την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και την ανάκαμψη της οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει αυτή η Ελληνική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η τελματώδης κατάσταση στον τόπο μας να διαιωνίζεται και η πολυπόθητη λύση των προβλημάτων μας να μην εφαρμόζεται. Έτσι, η ακούσια βοήθεια των Γερμανών που προκύπτει από το politbarometer, χάνεται (;) ανεκμετάλλευτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου