Η Θέμις ζαλίζεται! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/06/2014

Η Θέμις ζαλίζεται!

Από την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται πως υπάρχει κάποιο θέμα στους κόλπους της Ελληνικής δικαιοσύνης. Οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη αποκαλύπτοντας και φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της με την κατά βούληση χρήση των αποφάσεών της, πράγμα που σημαίνει άλλοτε την αθέτηση με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή που αφορά στο σκάνδαλο του Mall, άλλοτε την συμμόρφωση όταν εξυπηρετεί την κυβέρνηση όπως έγινε χαρακτηριστικά στην περίπτωση των πολυτέκνων οικογενειών και άλλοτε στην συμπαιγνία προκειμένου να υπάρξει κάλυψη ή αποσιώπηση περιπτώσεων που μπορεί να υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Χθες (17/6/2014) δύο εφέτες και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο εφέτης κ. Νικόλαος Σαλάτας και η εφέτης κ. Βαρβάρα Πάπαρη, προέβησαν σε νέα ανακοίνωση αναφερόμενοι κυρίως στην ωμή και φασιστική παρέμβαση του Δ.Ν.Τ. στο έργο της Ελληνικής δικαιοσύνης. Η ανακοίνωσή τους, την οποία παραθέτω αυτούσια, έχει ως εξής:

Είναι ακόμη νωπή η εκλογή του νέου προεδρείου της Ένωσης μας και με πολλή ανησυχία, αλλά και λύπη, διαπιστώνουμε ότι η μεγαλύτερη δικαστική ένωση στη χώρα μας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, είναι απούσα απ΄τις εξελίξεις και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση της Ελληνικής κοινωνίας και προεχόντως, βέβαια, του νομικού κόσμου της χώρας.
Αναφερόμαστε στην πρόσφατη από 11-6-2014 δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, για τη χώρα μας, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «….Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ’όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού.….».
Η παραπάνω αναφορά, πρωτόγνωρη στα χρονικά της ανεξάρτητης Ελλάδας, εκφράζει αφενός την απαξίωση, από τους «δανειστές» μας, της Ελληνικής δικαιοσύνης και των αποφάσεών της και αφετέρου τρομοκρατεί την Ελληνική κοινωνία για την περίπτωση προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη δικαιοσύνη.
Προ ενός τέτοιου καταλυτικού φαινομένου, θα περιμέναμε την άμεση και σθεναρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, πριν μάλιστα από την εκδήλωση της ανησυχίας και του προβληματισμού των άλλων δικαστικών ενώσεων. Αντ’ αυτού το προεδρείο της Ένωσης, επέλεξε τη σιωπή, άγνωστο για εμάς και ακατανόητο, για ποιους λόγους. Δεν κρύβουμε ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο αναμονής, πριν προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση, προσδοκώντας ότι, έστω και καθυστερημένα, το προεδρείο μας θα έπραττε τα αυτονόητα, αποδεικνύοντας τις ευαισθησίες του απέναντι στην Ελληνική κοινωνία και το δικαστικό σώμα,κάτι που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έπραξε.
Ως μέλη, λοιπόν, του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε., ως δικαστές, αλλά και ως και Έλληνες πολίτες, θεωρούμε ότι είναι πρώτιστο καθήκον μας, να καταδικάσουμε την, πέραν πάσης λογικής, νομιμότητας, αλλά και ευπρέπειας, αναφορά του Δ.Ν.Τ. στα ζητήματα δικαιοσύνης στην Ελλάδα και να διαβεβαιώσουμε το σύνολο του Ελληνικού λαού ότι είμαστε παρόντες και παραμένουμε σε εγρήγορση, για τη προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του και πρωτίστως της εθνικής μας αξιοπρέπειας, που βάναυσα κατά τα τελευταία έτη και επαναλαμβανόμενα έχει πληγεί.
Νικόλαος Σαλάτας, εφέτης
Βαρβάρα Πάπαρη, εφέτης
Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις αναφορές στην διοίκηση της Ε.Δ.Ε. γιατί είμαι παντελώς αναρμόδιος. Θεωρώ όμως πως πρόκειται για μείζον θέμα του Ελληνικού κράτους και ζητώ την συνδρομή των αρμοδίων για την ανάδειξη της πραγματικής διάστασής του. Είναι, όμως, άξια σχολιασμού η επισήμανση που κάνουν οι δύο εφέτες και αφορά στη στάση του Δ.Ν.Τ. με τη συνενοχή της Ελληνικής κυβέρνησης: Με ποιο δικαίωμα το Δ.Ν.Τ. έχει το θράσος να λέει πως "δεν αναμένει αποφάσεις" που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά του; Που είναι η απάντηση από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης; Ποια είναι τέλος πάντων η διοίκηση αυτού του κράτους; Ας βγει ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει πως στο πηδάλιο της Ελλάδας είναι το Δ.Ν.Τ. και όχι αυτός! Γιατί δε το πράττει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου