Το ψεύτικο δίλημμα της Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

09/05/2014

Το ψεύτικο δίλημμα της Ε.Ε.

Δυστυχώς στον τόπο μας είχαμε το θλιβερό προνόμιο της πικρής εμπειρίας του περάσματος των Ναζί. Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας που θα επιθυμούσε να βιώσει ξανά τον Ναζισμό, ακόμα και για αυτούς που αποτελούν την πιο ακροδεξιά έκφραση αγανάκτησης. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει σκεπτόμενος και νουνεχής Ευρωπαίος πολίτης που επιθυμεί την επάνοδο των Ναζί. Κι όμως! Αυτό που βλέπουμε είναι μία αρρωστημένη άνοδος του ρεύματος νεο-φασιστών! Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αρχίζει και πάλι να εμφανίζεται άνοδος -σε ανησυχητικό βαθμό- της ακροδεξιάς. Είναι, όμως, φυσικό επακόλουθο της πολιτικής και της πίεσης που περνάει στους Ευρωπαίους πολίτες η Ε.Ε.

Διάβαζα προχτές πως στην Ουγγαρία ένας πρώην skinhead εξελέγη ως ένας από τους έξι αντιπροέδρους της Βουλής! Πρόκειται για τον Sneider Tamás, βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Jobbik. Το τραγικό είναι πως ο Sneider Tamás δεν είχε μόνο την υποστήριξη των 23 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, αλλά και 133 συντηρητικών μελών του Fidesz του πρωθυπουργού Viktor Mihály Orbán. Ο Sneider Tamás ανήκε τη δεκαετία του 1990 σε μια ομάδα skinhead. σύμφωνα με τα Ουγγρικά μέσα ενημέρωσης. μια πληροφορία που ο ίδιος δεν διέψευσε: «Γνωρίζουμε όλοι το παρελθόν μου, προτιμώ να αναφερθώ στο μέλλον», είπε ο ακροδεξιός βουλευτής σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αξίζει να σας αναφέρω πως το Jobbik είναι ένα ακροδεξιό κόμμα με ανοικτά ρατσιστικές θέσεις, κυρίως κατά των Ρομά και των Εβραίων, ενώ δεν είχε κοινοβουλευτική παρουσία μέχρι το 2010. Το 2010 κατόρθωσε να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία συλλέγοντας το 16,67% των ψήφων, ενώ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αύξησε το ποσοστό του στο 20,22% και αποτελεί σήμερα την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ουγγαρία.

Δεν είναι μόνο η Ουγγαρία. Στη Γαλλία συμβαίνει το ίδιο, στην Ελλάδα γνωρίζουμε ακριβώς το τι συμβαίνει, στην Ιταλία το ίδιο και ούτω καθεξής. Ακόμα και στη Γερμανία η άνοδος της ακροδεξιάς είναι έντονη και προβληματίζει. Η Ε.Ε. αποδομεί μέρα με την ημέρα την εθνική ταυτότητα των κρατών-μελών της. Επιπρόσθετα, σκανδαλωδώς ενθαρρύνει την εξάπλωση του ισλαμισμού και των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων απειλώντας και προκαλώντας ανοιχτά το θρησκευτικό και πολιτιστικό αίσθημα ακόμα και του πιο αδιάφορου Ευρωπαίου πολίτη! Ο τρίτος νόμος του Νεύτωνα είναι απόλυτος: "Για κάθε δράση μιας δύναμης, υπάρχει μια ίση και αντίθετη δύναμη αντίδρασης". Τι περίμεναν, λοιπόν, οι ιθύνοντες της Ε.Ε.; Κάτι άλλο; Όχι! Το ήξεραν! Το έχουν προβλέψει! Το χειρότερο; Το επιδιώκουν! Θέλουν να σπρώξουν την αντίδραση των λαών προς αυτή τη λανθασμένη κατεύθυνση, εκεί που ξέρουν ότι ο σκεπτόμενος λαός δεν θα συμφωνήσει. Του προβάλλουν, λοιπόν, το ψεύτικο δίλημμα: "ή εμείς ή οι Ναζί" κι έτσι επιδιώκουν να πετύχουν το σκοπό τους! Μια πολιτική που βλέπουμε και στη χώρα μας, με τους πολιτικάντηδες που την λυμαίνονται να απειλούν και να εκβιάζουν το λαό για να τον κρατούν υπόδουλο στις ορέξεις των αφεντικών τους.

Η λύση είναι μία και παρά το ότι την έχω γράψει και την έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, εν τούτοις δεν θα κουραστώ να την επαναλαμβάνω όσες φορές κι αν χρειαστεί προκειμένου να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Αλλά ακόμα κι αν η δική μου γνώμη είναι αδιάφορη -που δικαίως μπορεί να είναι- καλό είναι να ξαναδιαβάσουμε προσεκτικά τι έγραψε ο διακεκριμένος Βρετανός καθηγητής Ιστορίας και Διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών της Οξφόρδης, Peter Frankopan: Μελετώντας την ιστορία, βρίσκει κανείς και τις ρίζες του και τις λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου