Απουσιάζει η στοιχειώδης λογική - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/05/2014

Απουσιάζει η στοιχειώδης λογική

Άρθρο του Βασίλη Μακρή(*)
Φαίνεται ότι ζούμε στην χώρα των λωτοφάγων, στο βασίλειο του παραλόγου. Δεν εξηγείται αυτή η πείσμων προσκόλληση των «διαχειριστών» των δημοσίων πραγμάτων, στο να εφαρμόσουν και να εκτελέσουν στανικά  και έναντι  οιουδήποτε τιμήματος την απαίτηση να κτισθεί μουσουλμανικό τέμενος σε έκταση του Ελληνικού Δημοσίου και δαπάναις του Ελληνικού Δημοσίου. Και εδώ μάλιστα πρόκειται για ήδη εκχωρηθείσα έκταση του Προμηθευτικού Οργανισμού του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό. Πριν συνεχίσουμε όμως θα θέλαμε να τονίσουμε την πρακτική των ομογενών μας στις χώρες όπου ζουν. Ουδέποτε λοιπόν, η ομογένεια είτε στην Δυτική Ευρώπη, είτε στην Αυστραλία, είτε στις Η.Π.Α. οικοδόμησε του Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς, όπου λειτουργείται και εκκλησιάζεται, με την απαίτηση να της χαρισθούν οικόπεδα, και να τους της κατασκευάσουν δαπάναις των χωρών στις οποίες ζουν και εργάζονται. Ίδρυσαν συλλόγους, αγόρασαν εκτάσεις με δικά τους χρήματα και διευθέτησαν τις διαδικασίες σεβόμενοι πλήρως τα θέσμια και τις νομοθεσίες των αντίστοιχων χωρών. Είτε πρόκειται για τον Άγιο Στέφανο Παρισίων, είτε για την Αγία Σοφία του Los Angeles κλπ.

Έτσι για να θέσουμε τα πράγματα σε μια λογική διευθέτησης πλήρως εναρμονισμένης  με τα πνευματικά θέσμια, τα εθνικά δίκαια και τα κοινωνικά συμφέροντα, έχουμε να πούμε τα ακόλουθα: 

Η οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους είναι θεμιτή μονό υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις: 
  1. Ίδρυση σωματείου ή συλλόγου από φυσικά πρόσωπα που νομίμως ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό την οικοδόμηση του μουσουλμανικού τεμένους.
  2. Το σωματείο αυτό θα αγοράσει την έκταση που είναι απαραίτητη για την κατασκευή του μ.τ., σε μέρος και χώρο που θα υποδείξουν οι Ελληνικές Αρχές και με την απαραίτητη συγκατάθεση του οικείου Ορθόδοξου  Μητροπολίτου.
  3. Οι δαπάνες που θα  απαιτηθούν για την κατασκευή, θα βαρύνουν το σωματείο (δηλ. τους μουσουλμάνους)και σε καμιά περίπτωση δεν θα βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο.
  4. Ο χώρος και η έκταση όπου θα οικοδομηθεί το μ.τ. θα υποδειχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπου υποδειχθεί, δεν θα απέχει λιγότερο από τρία χιλιόμετρα από Ορθόδοξο Ιερό Ναό, Ιερά μονή ή Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
  5. Θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η κείμενη πολεοδομική νομοθεσία και δεν θα επιτραπεί πρόσθετη κατασκευή μιναρέ, αφού δεν θα έχει νόημα η πρόσκληση για «προσευχή» του μουεζίνη σε χώρο στον οποίο και κυριαρχούν και πλειοψηφούν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
  6. Θα ιδρυθεί θεσμοθετημένα πλέον από τις Ελληνικές Αρχές, Ειδική Επιτροπή  Ελέγχου, έργο της οποίας θα είναι η διευθέτηση της λειτουργίας του μ.τ., η διαχείριση των οικονομικών, η τήρηση των φοροδοτικών και φορολογικών υποχρεώσεων προς το Ε.Δ., ο διορισμός των θρησκευτικών λειτουργών, η πρόσληψη του απαραίτητου διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, καθώς και η τήρηση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Στην σύσταση της εν λόγω επιτροπής θα μετέχουν μόνιμα εκπρόσωπος του Ε.Δ., Ανώτατος Λειτουργός της Ελληνικής Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος του Σ.Ο.Λ.,  εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωπος της Τοπικής Περιφέρειας Αυτοδιοίκησης, και τέσσερις εκπρόσωποι των μουσουλμάνων, που συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις προς τούτο. Της Επιτροπής αυτής θα προεδρεύει Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.
  7. Η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου, θα παύει τον θρησκευτικό λειτουργό όταν αυτός θα προβαίνει σε κηρύγματα μισαλλοδοξίας ή θα παρακινεί στην πρόκληση συγκρούσεων και αντιπαλοτήτων τόσο με το τοπικό πληθυσμό όσο και με τα κρατούντα χρηστά ήθη και θέσμια της Ελλάδας.
  8. Η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου θα επιτηρεί τις λειτουργίες των παρακολουθημάτων, παραρτημάτων και βοηθητικών εγκαταστάσεων και θα εκδίδει μηνιαίο δελτίο ενημέρωσης στο οποίο θα καταγράφονται όλες οι δραστηριότητες όλων των παραγόντων του μ.τ.
  9. Η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου θα έχει το δικαίωμα να διακόπτει την λειτουργία του μ.τ. όταν δεν τηρούνται οι αρχικοί όροι και οι εναρκτήριες προϋποθέσεις και παρεκτρέπεται η κατάσταση από τον ορισθέντα και νόμιμο σκοπό.
  10. Δεν θα επιτρέπεται η πρόσκληση και η μετάκληση θρησκευτικών παραγόντων βεβαρημένων με εγκλήματα τόσο στην χώρα μας όσο και στην αλλοδαπή. Και δεν θα επιτρέπεται επ’ ουδενί η οποιαδήποτε παρενοχλούσα παρέμβαση από χώρες στις οποίες κυριαρχεί ο ισλαμικός ολοκληρωτισμός.

Μπορεί να ηχούν κάπως αυστηρά «κλειστοί» οι όροι που τίθενται για την λειτουργία του μ.τ., αλλά κατά την ταπεινή γνώμη μας, τότε και μόνον τότε θα καταστεί δυνατόν να ελεγχθεί η κατάσταση των δημοσίων πραγμάτων στον τομέα αυτό, ώστε να αποτραπεί η επιθετική εξαλλοίωση του χαρακτήρα της Πατρίδος μας.

Βασίλης Π. Μακρής

Σημείωση δική μου στο άρθρο του φίλου μου Βασίλη: Μια πραγματικά αληθινή και συμβιβαστική προσέγγιση του ζητήματος, χωρίς να αλλοιώνεται ούτε στο ελάχιστο το πνεύμα της Ορθόδοξης πίστης μας και του Ελληνικού χρώματος της Πατρίδας μας. Η τέλεια αντίθεση με τους σημερινούς πολιτικούς που εργάζονται μανιωδώς για το αντίθετο:


                             
(*) Ο Βασίλης Μακρής, εκτός από πολύ καλός φίλος, είναι μεταλλειολόγος, απόφοιτος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία στον τομέα της Εργονομίας. Συνειδητά ενεργός πολίτης, με έντονη πολιτική δραστηριότητα που ξεκινάει από το 1973 στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, της πολιτικής Παρατάξεως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"::Συνεχιστές του Καποδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου