Θα σοβαρευτούμε ποτέ επιτέλους; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/04/2014

Θα σοβαρευτούμε ποτέ επιτέλους;

Η ηλιθιότητα και η ανευθυνότητα έχει χτυπήσει κόκκινο σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά δυστυχώς και πάλι τα σκήπτρα τα κρατάει η χώρα μας. 

Έχουμε αφήσει την πολιτική, δηλαδή την διαχείριση της καθημερινής μας ζωής, είτε σε κλέφτες, είτε σε υπηρέτες ξένων συμφερόντων, είτε σε ανώμαλους, είτε σε ηλίθιους, είτε σε μοντέλα, είτε σε ποδοσφαιριστές, είτε σε ατάλαντους, είτε σε ηθοποιούς, είτε σε οικολόγους και τώρα ότι απέμεινε θα το παραδώσουμε στους ζωόφιλους! Μα επιτέλους είμαστε έστω κατ' ελάχιστο σοβαροί; Καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρή είναι η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών ή πάλι θα αρχίσουμε, κατόπιν εορτής ως συνήθως, τα κλάματα και τις διαμαρτυρίες στα καφενεία και στις πλατείες πίνοντας φραπέ;

Ακούστε τώρα πρωτοσέλιδο θέμα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα οι διεθνείς εξελίξεις μαρτυρούν πως τα πάντα σε όλη την Ευρώπη ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σχοινί: 

Το ιδρυτικό συνέδριο του πρώτου πολιτικού κόμματος για τα δικαιώματα των ζώων στη Μεγαλόνησο, του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, πραγματοποιούν την Κυριακή κύπριοι ζωόφιλοι. Το κόμμα θα κατέλθει στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Εκ μέρους των πρωτεργατών του κόμματος, ο Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ότι το νέο πολιτικό σχήμα, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, έχει ως στόχο να βάλει τις βάσεις, ώστε να υπάρξει πιο δυναμική παρουσία στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, που είναι οι βουλευτικές εκλογές και οι δημοτικές εκλογές του 2016. «Στόχος μας» είπε «είναι να περάσουμε ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες και να δώσουμε φωνή σ΄αυτούς που δεν έχουν φωνή, δηλαδή στα ζώα» (τώρα θα φταίω εγώ εάν σχολιάσω;) και πρόσθεσε: «Οι σχέσεις ανθρώπων και ζώων είναι αλληλένδετες». Στο συνέδριο θα παραστεί η πρόεδρος και βουλευτής του Ολλανδικού κόμματος(!!!) για τα ζώα, Marianne Louise Thieme. Μεταξύ 2 και 5 Μαΐου τα επτά κόμματα που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ζώων σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα συναντηθούν, προκειμένου να καθορίσουν κοινή ατζέντα για τις ευρωεκλογές.

Είναι δυνατόν όχι σε μία, όχι σε δύο, όχι σε τρεις, αλλά σε εφτά χώρες της Ευρώπης να κάνουν πολιτικά συνέδρια ζωόφιλοι τη στιγμή που η ανεργία στην Ευρώπη είναι κατά μέσο όρο πάνω από το 20%; Λύσαμε όλα μας τα σοβαρά θέματα κι έμειναν αυτά που αφορούν στα ζώα; Έχει καταλάβει ο μέσος Ευρωπαίος που βαδίζει η Ευρώπη; Έχει καταλάβει πως η δημοκρατία έχει παντελώς καταλυθεί, πως βαδίζουμε ολοένα και γρηγορότερα στην ιστορία του πιο ολοκληρωτικού καθεστώτος που υπήρξε ποτέ παγκοσμίως; Εμείς με τι θάρρος ή μάλλον με πόση ηλιθιότητα ασχολούμαστε με τα ζώα, τους ανώμαλους, τους πειρατές και τους οικολόγους;  

Φτάνει η υποκρισία! Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε τους οικολόγους, ούτε τους ζωόφιλους! Πως είναι δυνατόν να αγαπάει κανείς τα ζώα και τη φύση και να είναι (τουλάχιστον) αδιάφορος για τους ανθρώπους; Απλά δεν γίνεται! Κι αυτοί εξυπηρετούν συμφέροντα! Είτε εκουσίως, είτε ακουσίως! Ότι κι αν ισχύει παραμένουν και αυτοί το ίδιο επικίνδυνοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου