Ο Obama απειλεί τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/04/2014

Ο Obama απειλεί τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ

Ο Obama απειλεί τη Ρωσία και το NATO


Του Dr. Paul Craig Roberts(*)

Το καθεστώς Obama εξαπέλυσε απειλές ταυτόχρονα κατά του εχθρού -όπως καθιστά τη Ρωσία- και κατά των συμμάχων του NATO, από τους οποίους η Washington περιμένει να στηρίξουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτά δεν μπορεί να έχουν καλό τέλος.

Όπως αντιλαμβάνονται ακόμη και οι Αμερικανοί, που ζουν σε χώρα ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, Ευρωπαίοι, Κινέζοι, και Νοτιοαμερικανοί είναι εξαγριωμένοι που η Αμερικανική Stasi κατασκοπεύει τις επικοινωνίες τους. Η προσβολή της NSA στη νομιμότητα, στο Αμερικανικό σύνταγμα και στους διεθνείς διπλωματικούς κανόνες δεν έχει προηγούμενο. Και εντούτοις η κατασκόπευση συνεχίζεται, ενώ το Κογκρέσο γλείφει το δάκτυλό του και προδίδει τον όρκο του να υπερασπίζεται το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Δυτική Ευρώπη, βλέποντας ότι ο Λευκός Οίκος, το Κογκρέσο και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια είναι αδύναμα ή ανίκανα να θέσουν υπό έλεγχο το Αστυνομικό Κράτος Stasi, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό σύστημα επικοινωνιών που θα αποκλείει τις Αμερικανικές εταιρείες, προκειμένου να εξασφαλίσει την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών και των κυβερνήσεων από την Stasi της Washington. Το καθεστώς Obama, παθιασμένο να μην του ξεφύγει ιδιώτης ή χώρα από το δίχτυ της κατασκοπείας του, κατήγγειλε την πρόθεση της Δυτικής Ευρώπης να προστατεύσει την μυστικότητα των επικοινωνιών της ως «παραβίαση των κανόνων εμπορίου».

Ο Εκπρόσωπος Αμερικανικού Εμπορίου του Obama, ο οποίος διαπραγματευότανε στην Ευρώπη και στην Ασία μυστικές «εμπορικές συμφωνίες», που εκχωρούν στις αμερικανικές εταιρείες ασυλία από τους νόμους όλων των χωρών που υπογράφουν τις συμφωνίες, απείλησε με ποινές του Οργανισμού Διεθνούς Εμπορίου, εάν το Ευρωπαϊκό δίκτυο επικοινωνιών αποκλείσει τις Αμερικανικές εταιρείες, που λειτουργούν ως κατάσκοποι της NSA. Η Washington, στο απόγειο του τουπέ της, δήλωσε στους πιο απαραίτητους συμμάχους της ότι αν δεν μας αφήσετε να σας κατασκοπεύουμε θα χρησιμοποιήσουμε τον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου για να σας επιβάλουμε ποινές.

Έτσι λοιπόν. Τώρα ο υπόλοιπος κόσμος έχει κάθε λόγο να εγκαταλείψει τον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου και να αποφύγει τις εμπορικές συμφωνίες εκατέρωθεν του Ειρηνικού και του Ατλαντικού. Οι συμφωνίες δεν είναι για το εμπόριο. Ο στόχος αυτών των «εμπορικών συμφωνιών» είναι να επιβάλλουν την ηγεμονία των ΗΠΑ και των αμερικανικών πολυεθνικών πάνω σε άλλες χώρες.

Σε μια ιταμή επίδειξη της εξουσίας της Washington στην Ευρώπη, ο Αμερικανός Εκπρόσωπος προειδοποίησε τους συμμάχους στο NATO: «Ο Εμπορικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη τέτοιων προτάσεων» δημιουργίας χωριστού Ευρωπαϊκού δικτύου επικοινωνιών!

Η Washington έχει όμως εμπιστοσύνη στην καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι θα βάλουν τις επιθυμίες της επάνω από την προστασία των επικοινωνιών στις χώρες τους. Η Ρωσική κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι με το να συμμετέχει στο αμερικανικό σύστημα του δολαρίου αφήνει τη Ρωσία εκτεθειμένη στον κίνδυνο να λεηλατείται από δυτικές τράπεζες και μεγα-επιχειρήσεις ή άτομα χρηματοδοτούμενα από αυτές και ότι το ρούβλι είναι ευάλωτο σε υποτίμηση μεθοδευμένη από κερδοσκόπους στην ξένη χρηματιστική αγορά και από εκροή κεφαλαίων. Και ότι η εξάρτηση από το αμερικανικό σύστημα διεθνών πληρωμών εκθέτει τη Ρωσία σε αυθαίρετες κυρώσεις από την «Ασύγκριτη και Αναντικατάστατη Χώρα».

Ό,τι η Ρωσική κυβέρνηση άργησε τόσο πολύ να αντιληφθεί ότι το σύστημα πληρωμών με δολάριο θέτει τις χώρες υπό τον έλεγχο της Ουάσιγκτον, προκαλεί κατάπληξη. ΄Ισως η εξήγηση βρίσκεται στην επιτυχία της προπαγάνδας του ψυχρού πολέμου. Η οποία παρουσίαζε τις ΗΠΑ σαν το φωτεινό άστρο, τον μεγάλο προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αντίπαλο των βασανιστηρίων, τον υπέρμαχο της ελευθερίας, τον υπερασπιστή των δυναστευομένων, τον ειρηνόφιλο, τον ευεργέτη του κόσμου. Και αυτή η εικόνα επιζούσε ακόμη και όταν οι ΗΠΑ είχαν εμποδίσει την άνοδο έστω και μιας δημοκρατικής κυβέρνησης στην Λατινική Αμερική και είχαν βομβαρδίσει μισή ντουζίνα χώρες σε ερείπια.

Βγαίνοντας από τον κομμουνισμό, οι Ρώσοι φυσικά αγκάλιασαν αυτή τη προπαγανδιστική εικόνα της «Αμερικανικής ελευθερίας». Παραβλέφθηκε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ήσαν το ίδιο διεφθαρμένες και είχαν αίμα στα χέρια τους. Κατά τα χρόνια της αντισοβιετικής προπαγάνδας, η Washington δολοφονούσε γυναίκες και παιδιά στην Ευρώπη και κατηγορούσε τους κομμουνιστές. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν ο πρόεδρος της Ιταλίας, Francesco Cossiga αποκάλυψε δημόσια την Επιχείρηση Gladio, μια σκευωρία ψευδούς τρομοκρατικής σημαίας την οποία διηύθυνε η CIA και η Ιταλική μυστική υπηρεσία, κατά τις δεκαετίες του ΄60, του ’70 και του ’80, στοχοποιώντας με βόμβες γυναικόπαιδα στην Ευρώπη για να καταγγέλλει τους κομμουνιστές και να αποτρέπει έτσι τα εκλογικά κέρδη τους. Αυτή είναι από τις γνωστότερες στην Ιστορία προβοκάτσιες που να έχει οδηγήσει σε εκπληκτικές ομολογίες της ιταλικής μυστικής υπηρεσίας.

Τώρα που η Ρωσική κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σύστημα του δολαρίου για να προστατέψει τη Ρωσική κυριαρχία, ο πρόεδρος Putin προήλθε σε πετρελαϊκές συμφωνίες με την Κίνα και το Ιράν με το σύστημα Ρουβλίου/ανταλλαγής προϊόντων. Αλλά η Washington έχει αντιρρήσεις για την έξοδο της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών σε δολάρια. Το δελτίο Zero Hedge, πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης από τα Αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά μέσα, αναφέρει ότι η Washington ειδοποίησε τη Ρωσία και το Ιράν ότι μια εκτός δολαρίου συμφωνία πετρελαίου θα κινούσε αμερικανικές κυρώσεις.

Η αντίρρηση της Washington στην Ρωσο-Ιρανική συμφωνία κατέστησε σαφές σε όλες τις κυβερνήσεις ότι η Washington χρησιμοποιεί το διεθνές σύστημα πληρωμών με ρήτρα δολαρίου ως μέσο ελέγχου. Γιατί πρέπει όλες οι χώρες να δέχονται ένα διεθνές σύστημα πληρωμών που διαβρώνει την ανεξαρτησία τους; Τι θα συνέβαινε αν, αντί παθητικά να δέχονται τη ρήτρα δολαρίου, οι χώρες απλώς εγκατέλειπαν το σύστημα δολαρίου; Η αξία του δολαρίου θα κατέρρεε και μαζί και η ισχύ της Washington. Χωρίς την εξουσία, που ο ρόλος του δολαρίου ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος δίνει στις ΗΠΑ, να πληρώνουν τα χρέη τους τυπώνοντας δολάρια, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν την μιλιταριστική επιθετικότητά τους ούτε την δυνατότητα να εξαγοράζουν την υποταγή ξένων κυβερνήσεων στις εντολές τους.

Η Washington θα ήταν μια ακόμη αυτοκρατορία-ναυάγιο της οποίας ο πληθυσμός μόλις τα φέρνει βόλτα, όταν το Ένα τοις Εκατό (1%) που αποτελείται από τους μεγαλο-πλουσίους, συναγωνίζεται με θαλαμηγούς των 70 μέτρων και στυλογράφους αξίας 750.000 δολαρίων. Η αριστοκρατία και οι κολλήγοι. Αυτό είναι που ήδη έχει γίνει η Αμερική. Ένα άλμα πίσω στην φεουδαρχική εποχή.

Είναι υπόθεση χρόνου η διεθνής αναγνώριση ότι οι ΗΠΑ είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος (“failed state”, κράτος-ναυάγιο, σε πλησιέστερη απόδοση). Ας προσευχηθούμε αυτή η αναγνώριση να γίνει προτού οι αλαζονικοί κάτοικοι της Washington ανατινάξουν τον κόσμο κυνηγώντας την ηγεμονία.

Οι προκλητικές στρατιωτικές κινήσεις εναντίον της Ρωσίας είναι τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες. Η συγκέντρωση αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων του NATO στα σύνορα της Ρωσίας, κατά παράβαση της συνθήκης NATO-Ρωσίας του 1997 και της Σύμβασης του Montreux, είναι φυσικό να θεωρείται ύποπτη από τη Ρωσία, ιδίως όταν δικαιολογείται με ψεύδη, ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Πολωνία, στα Βαλτικά Κράτη και στη Μολδαβία, επιπλέον της Ουκρανίας.

Αυτά τα ψεύδη είναι διαφανή. Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Sergey Lavrov ζήτησε εξηγήσεις από το NATO, δηλώνοντας: «Περιμένουμε απαντήσεις, αλλά απαντήσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στους κανόνες που έχουμε συμφωνήσει».

Ο Anders Fogh Rasmussen, μαριονέτα της Washington τοποθετημένη στην βιτρίνα του NATO και που δεν είναι επικεφαλής του NATO περισσότερο από εμένα, απάντησε με τρόπο που δεν μπορεί παρά να αυξήσει τις ρωσικές ανησυχίες. Απέρριψε το αίτημα του Ρώσου υπουργού για εξηγήσεις ως «προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».

Διαπιστώνουμε σαφώς μιαν αύξηση των εντάσεων, που προκαλούν η Washington και το NATO. Και που προστίθενται στις εντάσεις από το πραξικόπημα της Washington στο Κίεβο. Αυτές οι άφρονες και επικίνδυνες ενέργειες κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη της Ρωσίας στη Δύση και ωθούν τον κόσμο στον πόλεμο. Οι διαδηλωτές του Κιέβου, που έβγαλαν στον δρόμο οι ΜΚΟ της Washington, ούτε που κατάλαβαν πως η ανοησία τους οδηγούσε τον κόσμο στην οδό προς τον Αρμαγεδδώνα».

(Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού)
______________________
(*) Ο Dr. Paul Craig Roberts διετέλεσε βοηθός υπουργός των Οικονομικών επί Προέδρου Ronald Reagan, και αρχισυντάκτης της Wall Street Journal. Επίσης αρθρογράφος σε εγκυρότατα μέσα ενημέρωσης όπως Business Week, Scripps Howard News Service και Creators Syndicate. Απόφοιτος του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, έχει διδάξει σε ονομαστά πανεπιστήμια. Τα τελευταία βιβλία του είναι Τhe Failure of Laissez Fair Capitalism an Economic Dissolution of the West και How America was Lost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου