Η Ρωσία δεν συμπράττει στο όραμα της "νέας τάξης πραγμάτων"! Η Ελλάδα τι κάνει; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/04/2014

Η Ρωσία δεν συμπράττει στο όραμα της "νέας τάξης πραγμάτων"! Η Ελλάδα τι κάνει;

Ο πρώην διπλωμάτης των Η.Π.Α. στο Ιράκ και την Κορέα και σύμβουλος με την ομάδα Albright Stonebridge, Christopher Robert Hill, υποστηρίζει ότι η προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία και η εκστρατεία «εκφοβισμού» ενάντια στο Κίεβο έφερε ένα τέλος σε μια ιστορική περίοδο 25 ετών, κατηγορώντας τη Μόσχα για τη συμμετοχή της σε «υποχώρηση, υποτροπή, και ρεβανσισμό». 

Ο ορισμός του Hill για τη «νέα παγκόσμια τάξη» είναι η συμμετοχή της μετά Glasnost Ρωσίας στους «δυτικούς θεσμούς, της οικονομίας της αγοράς, και μια κοινοβουλευτική πολυκομματική δημοκρατία». Αναφέρει χαρακτηριστικά«Αυτή η νέα παγκόσμια τάξη πραγματοποιήθηκε για σχεδόν 25 χρόνια. Εκτός από το σύντομο πόλεμο της Ρωσίας με τη Γεωργία τον Αύγουστο του 2008 (μια σύγκρουση που θεωρείται γενικά ότι υποκινήθηκε από την απερίσκεπτη ηγεσία της Γεωργίας), η συναίνεση και η δέσμευση για τη Ρωσία στην «νέα παγκόσμια τάξη», είναι ωστόσο προβληματική, ήταν ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της μετά τον Ψυχρό Πόλεμο εποχή», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως μια «παγκόσμια επιχείρηση στρατηγικής» με τα πλοκάμια της χωμένα βαθιά μέσα στον Λευκό Οίκο και το State Department, συνεχίζει να κατηγορεί τη Μόσχα για αναβίωση των ημερών της σοβιετικής αυτοκρατορίας, προσθέτοντας ότι, «η Ρωσία … . δεν φαίνεται πλέον να ενδιαφέρεται για αυτό που η Δύση έχει προσφέρει τα τελευταία 25 χρόνια: ειδικό καθεστώς με το NATO, προνομιακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και συνεργασία σε διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες». 

Υποστηρίζοντας ότι οι δυτικές κυρώσεις είναι απίθανο να έχουν οποιαδήποτε επίδραση, ο Hill ισχυρίζεται ότι το NATO πρέπει να προετοιμαστεί για τη μεγάλη απόσταση, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία «θα επιδιώξει να δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα μεταξύ των πρώην σοβιετικών συμμάχων», ενώ επικαλούμενος τη Γερμανική εισβολή στην Πολωνία το 1939, προβλέπει ότι η Μόσχα ενδέχεται να ξεκινήσει επίθεση εναντίον άλλων ανατολικών Ευρωπαϊκών εθνών. Ο ισχυρισμός του Hill ότι η Ρωσία έχει γυρίσει την πλάτη της στη «νέα παγκόσμια τάξη» δείχνει καθαρά πώς η Μόσχα επιδιώκει να δημιουργήσει και να καθοδηγήσει μια νέα εναλλακτική δύναμη που θα αποτελέσει σημαντική απειλή για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών και του NATO. 

Με άλλα λόγια αυτό που θέλει να πει ο Αμερικάνος διπλωμάτης, δεν είναι άλλο παρά το ότι όποιος δεν είναι με την "νέα τάξη πραγμάτων" θα "φορτωθεί" όλα τα εγκλήματά της! Δεν χωράει αμφιβολία πως αυτή τη στιγμή η παγκόσμια πολιτική σκηνή είναι χωρισμένη στα δύο: Το πρώτο κομμάτι είναι αυτό που συντάσσεται με την παγκοσμιοποιημένη λογική του αχταρμά και το δεύτερο αυτό που συντάσσεται με τη Ρωσία η οποία παλεύει -και θα επικρατήσει κατά τη γνώμη μου- να διαφυλάξει την ταυτοπροσωπία της ως έθνος. Το θέμα είναι πως η Ελλάδα έπρεπε να είναι ήδη συντεταγμένη στο πλευρό της Ρωσίας, ενώ αυτή τη στιγμή σέρνεται χωρίς αξιοπρέπεια και εθνική περηφάνια στο άρμα των νεοναζιστών... συγνώμη λάθος!... των "νεοταξικών" ήθελα να πω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου