Σχετικά με μένα... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

Σχετικά με μένα...

Για να γνωρίσεις έναν άνθρωπο δεν αρκεί μια παράγραφος. Πρέπει να τον γνωρίσεις. Θα περάσουν χρόνια μαζί του και πάλι δεν θα είσαι σίγουρος πως τον ξέρεις. Γι' αυτό ελάτε να γνωριστούμε!

Το να κριτικάρει κανείς είναι αρκετά εύκολο πράγμα. Το να παρακολουθεί τα πράγματα εκ του ασφαλούς και να εκφέρει γνώμη είναι ακόμα πιο εύκολο. Το να θυσιάσει κανείς όσο μπορεί από τον ελεύθερο και προσωπικό του χρόνο για πράγματα κοινού συμφέροντος είναι αρκετά σπάνιο ειδικά αν αυτό δεν συνοδεύεται από κάποιο προσωπικό όφελος.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Εξέφρασα επί σειρά ετών την αντίθεσή μου και την απαξίωση μου στα πολιτικά δρώμενα του τόπου με το να απέχω του εκλογικού μου δικαιώματος. Άσκησα και ασκώ δριμεία κριτική σε κάθε τι που δεν μου αρέσει στον δημόσιο βίο. Ποτέ όμως δεν είχα αφιερώσει χρόνο στο να συμβάλω έμπρακτα να αλλάξει κάτι από αυτά που δεν μου αρέσουν και με πονούν καθημερινά.

Αυτό λοιπόν που αποφάσισα είναι να προσφέρω από τον προσωπικό μου χρόνο στην προσπάθεια να ακουστεί κάτι διαφορετικό, κάτι ελπιδοφόρο, κάτι δημιουργικό. Δεν με στηρίζει κανένα συμφέρον πράγμα που μου δίνει την απόλυτη ελευθερία να εκφράσω τη γνώμη μου χωρίς φόβο και χωρίς να πρέπει να προσέξω τα λόγια μου μήπως και χαθεί ο «χορηγός». Μου αρέσει να μιλάω με τον καθένα και να συζητώ το πρόβλημά του. Μπορεί να μην είμαι σε θέση να λύσω πολλά από αυτά, μπορώ και θέλω να είμαι αυτός που θα ακούω το τι έχει να μου πει ο άνθρωπος ο οποίος αποφάσισε να με ορίσει εκπρόσωπό του στη βουλή αλλά και εκείνος που δεν με εμπιστεύτηκε. Μπορώ και θέλω να δείξω ένα άλλο ήθος όπως το έμαθα από την ορθόδοξη πίστη μου και την οικογένειά μου.

Θέλω την πατρίδα μου Ελληνική και Χριστιανική με την Ορθόδοξη έννοιά της και μακριά από τις ανόητες δεισιδαιμονίες και δοξασίες των νοσταλγών αρχαιοελληνικών θεών και ημίθεων γιατί μόνο το ήθος μπορεί να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη.

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα την επιστήμη της εποχής μας την Πληροφορική.

Εξασκούσα το επάγγελμα του μηχανικού λογισμικού για περισσότερες από δύο δεκαετίες, εργαζόμενος σε υπεύθυνη θέση μεγάλων εταιρειών της πατρίδας μας. Μια σειρά αγαθών συγκυριών, τις οποίες σημειωτέον ουδέποτε επιδίωξα, με έφεραν εδώ και κάποια χρόνια να υπηρετώ τους συνανθρώπους μου μέσα από το απολύτως υπεύθυνο καθήκον του Ασφαλιστικού Συμβούλου, το οποίο είναι και έμμεσα και άμεσα σχετιζόμενο με την δραστηριότητα του πολιτικού. Αλίμονο σε αυτόν που θα υποσχεθεί λύσεις σε ένα Έθνος και δεν είναι σε θέση να τις έχει δώσει προηγουμένως σε ατομικό επίπεδο στους συνανθρώπους του.

Για μία δεκαετία εργάστηκα και εκπαιδεύτηκα στην Ευρωπαϊκή αγορά και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μαθαίνοντας να συνδυάζω την Ελληνική εφευρετικότητα και δημιουργικότητα με την μέθοδο και την τήρηση διαδικασιών που διέπει την Ευρωπαϊκή κουλτούρας.

Αυτό που έμαθα στα αρκετά χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας είναι πως τα πάντα στη ζωή είναι ένα έργο. Αν έχει ξεκάθαρους στόχους, βήματα και πλάνο πάντα θα πετύχει. Το ίδιο πιστεύω πως είναι και η πολιτική. Έχω τους ξεκάθαρους στόχους, γνωρίζω τα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίησή τους και φυσικά το πως αυτά θα πραγματοποιηθούν στον προγραμματισμένο χρόνο.

Εσείς αλήθεια, τι πιστεύετε;

7 σχόλια:

  1. Θεωρῶ πὼς κάθε νέος ἄνθρωπος ἐπιβάλλεται ν' ἀσχολεῖται μὲ τὰ λεγόμενα "κοινά". Εἴμαστε ὑπεύθυνοι γιὰ τὸ μέλλον τῆς πατρίδος μας καὶ πρέπει νὰ προσπαθήσουμε ν' ἀλλάξουμε συλλογικῶς καὶ συνεργατικῶς ὅλα αὐτὰ ποὺ μᾶς ἀπαξιώνουν ὡς κοινωνικὰ καὶ πολιτικὰ ὄντα, μὰ πάνω ἀπ' ὅλα, ὡς ἀνθρώπους καὶ "εἰκόνες τοῦ Θεοῦ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω την πατρίδα μου Ελληνική και Χριστιανική με την Ορθόδοξη έννοιά της και μακριά από τις ανόητες δεισιδαιμονίες και δοξασίες των νοσταλγών αρχαιοελληνικών θεών και ημίθεων γιατί μόνο το ήθος μπορεί να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανώλη ως πολιτικό ον έχω και εγώ, όπως και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική πράξη (θεωρητικά), την ιστορία μου. Μίσησα την Δημοκρατία θεωρώντας την το ίδιο εγκληματική με τον Εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ και τον Κομμουνισμό του Στάλιν. Έσφαλα. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο πριν 2 περίπου μήνες, όταν στην πατρίδα μας συνέβαιναν τρομερά γεγονότα τα οποία προκάλεσαν μέσα μου, εσωτερικά, τρομακτική σεισμική δόνηση διαρκείας, με αποτέλεσμα, λόγω των συνθηκών αυτών μέσα μου, να "ξυπνήσω" από τον λήθαργο μου.

    Σήμερα είμαι υπέρμαχος της Δημοκρατίας, και μάλιστα έχω υπό την κατοχή μου σπάνιο σχετικό γνωσιολογικό υλικό, το οποίο μου επιτρέπει να διακρίνω ορισμένα δυσθεώρητα, ίσως, στον κοινό νου.

    Λόγου χάριν.

    Μπορώ να σε διαβεβαιώσω Μανώλη, πως ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος της επανάστασης 21ης Απριλίου, ήταν προσωπικότητα απόλυτα δημοκρατική. Ο Παπαδόπουλος ήταν πολιτικό ον αμιγώς Δημοκρατικό. Σε αντίθεση με όλους εκείνους που στην μεταπολίτευση 40 περίπου χρόνια τώρα, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Δημοκράτες. Τα στοιχεία είναι άφθονα και είναι στην διάθεση μας.

    Τέλος πάντων. Συμφωνώ μαζί σου για πατρίδα Ελληνική και Ορθόδοξη. Άλλωστε αυτοί που ίδρυσαν, προσφέροντας την ζωή και το αίμα τους, το Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος, το έκαναν στο όνομα πρώτα στου Χριστού την Πίστη την Αγία και έπειτα στο όνομα της ελευθερίας της Πατρίδας. Αυτό όμως που είναι εναργέστατα διακριτό είναι το γεγονός πως για τους Έλληνες αγωνιστές και την διοίκηση της επανάστασης του 1821, Πίστη στον Χριστό, δηλαδή Ορθοδοξία, και ελευθερία της πατρίδος, είναι έννοιες ταυτόσημες, ομότιμες, ισότιμες, ισάξιες, ισοδύναμες, ισόκυρες, και είναι αδύνατο να υπάρχει η μία δίχως την άλλην.

    Δυστυχώς τα γεγονότα με τον τρόπο που εξελίχθηκαν δεν επέτρεψαν τότε εκείνον τον καιρό να αποδωθεί η αρμόζουσα προσοχή και μέριμνα, ώστε να διαφυλαχθεί η συνθήκη που περιέγραψα αμέσως πριν. Τι θέλω να πω;;;

    Τέλος πάντων ας μην καταπιαστώ και περιττοφλυαροτεχνοκαλλιφιλοδομολογήσω γιατί δεν είναι και φρόνιμο. Άλλη φορά, ίσως, αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα σου εκμυστηρευτώ πολλά, πάρα πολλά.

    Ο Καλός Θεός να σε προστατεύει Μανώλη και να είναι βοηθός σου στην πορεία σου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κε Βολουδάκη απλά είστε αυτό που λέτε ότι δεν είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σας! Τι είμαι δηλαδή; Γιατί δεν τοποθετήστε ευθαρσώς και επωνύμως; Τόσο σίγουρος είστε για την άποψή σας; Γιατί δεν την εκφράζετε με σαφήνεια; Τόσο περήφανος/η είστε για τον εαυτό σας, που μιλάτε ανώνυμα;

    Σε ό,τι με αφορά, το μόνο βέβαιο είναι πως είμαι κάποιος που εκφράζει επωνύμως την άποψή του και δέχεται κριτική, σε αντίθεση με εσάς, που απλώς προσπαθείτε ανώνυμα να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

    Όλοι όσοι δεν έχουν επιχειρήματα, που να αντέχουν σε σοβαρή, λογική και κόσμια αντιπαράθεση, κρύβονται πίσω από τις σκιές, που νομίζουν ότι προσφέρει η ανωνυμία στο internet και πετούν λάσπη ή/και ύβρεις γιατί είναι το μόνο που διαθέτουν.

    Έχω πει πολλές φορές, θα το επαναλάβω ακόμα μία: Όλοι οι ανώνυμοι υβριστές είστε άνανδροι και ανύπαρκτοι! Και επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε πως δεν ενδιαφέρει κανέναν η άποψή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμία=σκότος (τὰ δὲ πάντα ἐλεγχόμενα ὑπὸ τοῦ φωτὸς φανεροῦται· πᾶν γὰρ τὸ φανερούμενον φῶς ἐστιν. Εφεσ. 5,13)

      Διαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΝΩΝΥΜΟ" : Πρόκειται γιὰ φθηνὸ σόφισμα ποὺ αὐτοεγκλείεται στὴν ἀσημαντότητά του. Δὲν εκφράζει τίποτα. Ἐπαμφοτερίζον καὶ ἀσαφές. Αὐτονομημένο ἀκόμη καὶ ἀπὸ τὴν ἀνωνυμία τοῦ «ἀνωνύμου». Δὲν ἔχει τὸ θάρρος τῆς «γνώμης» του καὶ ἀποφασίζει σὰν τὴν σουπιά ὁ «ἀνώνυμος» νὰ σκορπίσει τὸ μελάνι τῆς σκοτοδίνης του. Ἁπλῶς εἶναι σκοτοιβόρος και μέσα ἀπό την σκοτόμαινά του ἀποφαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή